Confidenţialitate

Organizatorii Roland Garros au ameninţat-o pe Naomi Osaka, Nr.2 mondial, cu descalificarea

Celebrități, CoolNews
share

Oficialii de la Roland Garros au ameninţat-o pe Naomi Osaka, numărul 2 mondial, cu descalificarea în cazul în care va persista să boicoteze conferinţele de presă. Înainte să treacă la măsura finală, organizatorii au amendat sportiva.

Naomi Osaka a fost sancţionată cu o amendă de 15.000 dolari (12.300 euro) pentru că a refuzat să se prezinte la conferinţa de presă de duminică, de la turneul de la Roland Garros, şi riscă până la descalificare dacă repetă acest lucru, au anunţat organizatorii.

„Naomi Osaka a decis astăzi (duminică) să nu se conformeze obligaţiilor mediatice contractuale. Judecătorul-arbitru de la Roland Garros a decis, în consecinţă, să o amendeze cu 15.000 dolari conform articolului III H. din Codul de conduită”, se arată în comunicatul de la Roland Garros consemnat de organizatorii celor patru turnee de Mare Şlem.

La amenințări și după amendă a reacționat antrenorul sportivei. „Naomi are posibilitatea să folosească statutul său pentru a aborda problemele şi a iniţia lucruri”, a spus Wim Fissette, antrenorul belgian al lui Naomi Osaka, pentru magazinul Der Spiegel.

Naomi Osaka a spus că refuză orice dialog cu jurnaliştii sportivi la Paris, pentru că după părerea ei conferinţele de presă pun o povară nejustificată asupra sănătăţii mentale a jucătorilor. Naomi Osaka susţine că a răspunde la întrebări după ce ai pierdut un meci este ca şi cum ”ai lovi o persoană care este căzută”.

Articole similare

Courting the Colour: Fotografii emblematice din istoria tenisului, recolorizate

OPPO, partenerul oficial pe smartphone al turneului de la Wimbledon, a sărbătorit revenirea tenisulu...

Naomi Osaka nu mai joacă la Wimbledon

Naomi Osaka va lipsi de la turneul de la Wimbledon, programat să înceapă de luni într-o săptămână. ...

Djokovic, singurul tenisman din era Open care câștigă de cel puțin două ori fiecare turneu de Grand ...

Novak Djokovic a câștigat Roland Garros după o revenire senzațională în finala cu cel mai în formă j...