Organizatorii Roland Garros au ameninţat-o pe Naomi Osaka, Nr.2 mondial, cu descalificarea

Celebrități, CoolNews
share

Oficialii de la Roland Garros au ameninţat-o pe Naomi Osaka, numărul 2 mondial, cu descalificarea în cazul în care va persista să boicoteze conferinţele de presă. Înainte să treacă la măsura finală, organizatorii au amendat sportiva.

Naomi Osaka a fost sancţionată cu o amendă de 15.000 dolari (12.300 euro) pentru că a refuzat să se prezinte la conferinţa de presă de duminică, de la turneul de la Roland Garros, şi riscă până la descalificare dacă repetă acest lucru, au anunţat organizatorii.

„Naomi Osaka a decis astăzi (duminică) să nu se conformeze obligaţiilor mediatice contractuale. Judecătorul-arbitru de la Roland Garros a decis, în consecinţă, să o amendeze cu 15.000 dolari conform articolului III H. din Codul de conduită”, se arată în comunicatul de la Roland Garros consemnat de organizatorii celor patru turnee de Mare Şlem.

La amenințări și după amendă a reacționat antrenorul sportivei. „Naomi are posibilitatea să folosească statutul său pentru a aborda problemele şi a iniţia lucruri”, a spus Wim Fissette, antrenorul belgian al lui Naomi Osaka, pentru magazinul Der Spiegel.

Naomi Osaka a spus că refuză orice dialog cu jurnaliştii sportivi la Paris, pentru că după părerea ei conferinţele de presă pun o povară nejustificată asupra sănătăţii mentale a jucătorilor. Naomi Osaka susţine că a răspunde la întrebări după ce ai pierdut un meci este ca şi cum ”ai lovi o persoană care este căzută”.

Articole similare

Novak Djokovic s-a retras de la Roland Garros. Care este cauza

Jucatorul sârb Novak Djokovic, deţinătorul titlului, s-a retras de la Roland Garros, din cauza unui ...

Încă un wild card pentru Simona Halep. Sportiva este așteptată să joace din nou

Daniel Dobre, directorul turneului de tenis Iași Open, un eveniment de categorie WTA 250 ce se va de...

Rafael Nadal și-a luat adio de la Roland Garros. Alex Zverev l-a învins în trei seturi

Rafael Nadal și-a luat adio de la Roland Garros după ce Alex Zverev l-a învins în trei seturi, cu sc...