Vremea ploioasă împinge finala de dublu mixt la Wimbledon până duminică

CoolNews, NEWS
share

Într-o decizie luată din cauza vremii nefavorabile, organizatorii turneului de la Wimbledon au anunțat că finala de dublu mixt, programată inițial pentru joi, va avea loc duminică. Această schimbare a fost necesară din cauza ploii constante care a afectat desfășurarea meciurilor pe terenurile exterioare ale All England Club.

Deși meciurile de pe Centre Court și Court One au continuat datorită acoperișurilor retractabile, multe partide din primul tur al dublului mixt nu au putut fi finalizate. În primele opt zile ale Grand Slam-ului pe iarbă, vremea a fost un obstacol major, creând un blocaj în programul competițional.

Finala de dublu mixt va avea loc duminică, imediat după finala de simplu masculin. În ceea ce privește finalele de dublu masculin și feminin, acestea vor avea loc sâmbătă, după finala de simplu feminin. Aceste modificări oferă organizatorilor flexibilitatea necesară pentru a asigura finalizarea turneului la timp și desfășurarea tuturor finalelor pe Centre Court, conform declarației directorului turneului, Jamie Baker.

Impactul vremii ploioase nu s-a limitat doar la programul meciurilor. Prezența spectatorilor în prima săptămână a turneului a scăzut cu 3,7% față de anul trecut, de la 293.681 la 282.955 vizitatori. Directorul executiv al turneului, Sally Bolton, a atribuit această scădere condițiilor meteo dificile.

„Vremea a fost atât de teribilă încât a fost nevoie de mai multă perseverență la coadă decât în mod obișnuit”, a declarat Bolton reporterilor luni. Ea a subliniat că impredictibilitatea vremii și condițiile meteorologice severe au avut un impact semnificativ asupra prezenței și experienței fanilor la turneu.

Această situație subliniază importanța infrastructurii adecvate și a planificării flexibile în organizarea evenimentelor sportive de anvergură. În ciuda provocărilor, Wimbledon rămâne un punct de referință în lumea tenisului, demonstrând adaptabilitate și determinare în fața adversităților. Fanii așteaptă acum cu nerăbdare finalele reprogramate, în speranța că vremea va permite desfășurarea lor fără alte întreruperi.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

ANM: Cod roșu de caniculă în aproape toată țara. Temperaturile maxime vor ajunge până la 41 de grade...

Cod roșu de caniculă valabil în următoarele zile în aproape toată țară, anunță Administrația Naționa...

Mbappe: „Nu am făcut suficient pentru a ajunge în finală”. Căpitanul Franței recunoaște superioritat...

Căpitanul echipei naționale de fotbal a Franței, Kylian Mbappe, a recunoscut superioritatea selecțio...

EURO 2024. Selecţionerul Franței, răspuns pentru un ziarist suedez înaintea meciului cu Spania: „Dac...

„Dacă vă plictisiţi, uitaţi-vă la altceva” – este răspunsul oferit de selecţionerul Franței, Didier ...