Confidenţialitate

O cremă de față veche de 2.700 de ani a fost descoperită într-un mormânt chinezesc antic. Era folosită și de bărbați (AUDIO)

Energia aia bună
share

Un borcan cu cremă de față, vechi de 2.700 de ani, a fost descoperit într-un mormânt al unui nobil chinez. Crema se afla într-un borcan din bronz ornamentat și era făcută din grăsime animală și o substanță numită „lapte de lună”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Capacul era sigilat, iar la deschiderea borcanului, cercetătorii au găsit circa 6 grame de cocoloașe alb-gălbui. Analiza inițială a arătat că bucățile erau realizate dintr-un amestec de carbonat și lipide, potrivit New Scientist.

Acest vas cu cremă de față susține teoria conform căreia utilizarea cosmeticelor a apărut cel mai probabil în așa-numita perioadă de Primăvară și Toamnă din istoria Chinei (771-476 î.e.n.).
Crema a fost descoperită în mormântul unei persoane care era cel mai probabil bărbat. A doua cea mai veche dovadă a folosirii produselor cosmetice de către bărbați în China datează între 220 și 280 d.Hr, ceea ce înseamnă circa 1.000 de ani mai târziu.
Descoperirea și studiul despre crema veche de 2.700 de ani, considerată a fi cea mai timpurie dovadă a unui produs cosmetic din China Antică, au fost detaliate într-o lucrare publicată în Archaeometry.
foto – Pixabay

Articole similare

Roverul trimis de China pe Marte s-a apucat de treabă. Primele imagini (VIDEO)

Roverul trimis de China pe Marte s-a apucat de treabă, deja a transmis primele imagini. Se poate ...

VIDEO: John Cena își cere scuze în mandarină fanilor chinezi. A declarat că ”Taiwan e țară”...

"Taiwan este prima ţară care poate urmări Fast & Furious 9", a spus actorul John Cena în timpul ...

Alibaba, amendă record din partea Guvernului Chinez. Ce s-a întâmplat

Cel mai mare retailer online din lume, Alibaba, a fost amendat cu o amendă record, echivalentă cu 2,...