O cremă de față veche de 2.700 de ani a fost descoperită într-un mormânt chinezesc antic. Era folosită și de bărbați (AUDIO)

Energia aia bună
share

Un borcan cu cremă de față, vechi de 2.700 de ani, a fost descoperit într-un mormânt al unui nobil chinez. Crema se afla într-un borcan din bronz ornamentat și era făcută din grăsime animală și o substanță numită „lapte de lună”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Capacul era sigilat, iar la deschiderea borcanului, cercetătorii au găsit circa 6 grame de cocoloașe alb-gălbui. Analiza inițială a arătat că bucățile erau realizate dintr-un amestec de carbonat și lipide, potrivit New Scientist.

Acest vas cu cremă de față susține teoria conform căreia utilizarea cosmeticelor a apărut cel mai probabil în așa-numita perioadă de Primăvară și Toamnă din istoria Chinei (771-476 î.e.n.).
Crema a fost descoperită în mormântul unei persoane care era cel mai probabil bărbat. A doua cea mai veche dovadă a folosirii produselor cosmetice de către bărbați în China datează între 220 și 280 d.Hr, ceea ce înseamnă circa 1.000 de ani mai târziu.
Descoperirea și studiul despre crema veche de 2.700 de ani, considerată a fi cea mai timpurie dovadă a unui produs cosmetic din China Antică, au fost detaliate într-o lucrare publicată în Archaeometry.
foto – Pixabay

Articole similare

[BREAKFAST] Porumbelul arestat de poliția din Mumbai a fost eliberat. Era suspectat că ar spiona pen...

Un porumbel arestat de poliția din Mumbai, fiind suspectat că ar spiona pentru China a fost eliberat...

[BREAKFAST] Gheață la grătar, noua gustare care face senzație în China. Cum a apărut

Videoclipurile cu oameni care prăjesc cuburi de gheață pe grătar și le asezonează cu sosuri și condi...

[BREAKFAST] Porțiune din Marele Zid Chinezesc, distrusă de doi muncitori care au vrut să facă o „scu...

O parte a Marelui Zid Chinezesc a fost grav avariată de muncitorii din provincia centrală Shanxi, ca...