Confidenţialitate

O cremă de față veche de 2.700 de ani a fost descoperită într-un mormânt chinezesc antic. Era folosită și de bărbați (AUDIO)

Energia aia bună
share

Un borcan cu cremă de față, vechi de 2.700 de ani, a fost descoperit într-un mormânt al unui nobil chinez. Crema se afla într-un borcan din bronz ornamentat și era făcută din grăsime animală și o substanță numită „lapte de lună”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Capacul era sigilat, iar la deschiderea borcanului, cercetătorii au găsit circa 6 grame de cocoloașe alb-gălbui. Analiza inițială a arătat că bucățile erau realizate dintr-un amestec de carbonat și lipide, potrivit New Scientist.

Acest vas cu cremă de față susține teoria conform căreia utilizarea cosmeticelor a apărut cel mai probabil în așa-numita perioadă de Primăvară și Toamnă din istoria Chinei (771-476 î.e.n.).
Crema a fost descoperită în mormântul unei persoane care era cel mai probabil bărbat. A doua cea mai veche dovadă a folosirii produselor cosmetice de către bărbați în China datează între 220 și 280 d.Hr, ceea ce înseamnă circa 1.000 de ani mai târziu.
Descoperirea și studiul despre crema veche de 2.700 de ani, considerată a fi cea mai timpurie dovadă a unui produs cosmetic din China Antică, au fost detaliate într-o lucrare publicată în Archaeometry.
foto – Pixabay

Articole similare

Cum a devenit serialul Squid Game popular în China deși Netflix este interzis

Dacă acum câteva zile scriam că „Squid Game” a ajuns pe locul 1 în peste 90 de țări (printre care și...

Copiii din China vor avea voie să se joace pe calculator doar 3 ore pe săptămână

În timp ce în România, jocurile pe calculator au fost recunoscute ca sport, se pare că în alte țări ...

China prezintă cel mai rapid mijloc de transport terestru din lume (VIDEO)

Un tren care promite să fie cel mai rapid mijloc de transport terestru din lume a fost prezentat ofi...