Noi acuzații de încălcare a regulamentului la Eurovision: Unul dintre concurenți face parte din echipa unuia dintre jurați

CoolNews, Muzică
share

Saga scandalurilor privind Selecția Națională Eurovision pare că nu se mai oprește. După ce unii jurați au fost criticați în online pentru modul în care au jurizat piesele, după ce fanii concursului s-au plâns că votul publicului nu a fost luat în considerare, iar după ce piesa „România Mea” a fost acuzată de plagiat, fanii Eurovision au găsit o nouă problemă. Se pare că unul dintre autorii piesei Never Give Up ar face parte din echipa „Artist Class”, școala de muzică înființată de Cristian Faur, membru al juriului Selecției Naționale Eurovision România. 

În cursul zilei de miercuri, un ascultător Virgin Radio Romania ne-a scris printr-un mesaj privat pe Facebook că există o nouă problemă în cadrul Selecției Naționale Eurovision 2022.

Conform acestuia, un membru al trupei Vanu, Cristian Prăjescu ar face parte din echipa de profesori ai școlii juratului Cristian Faur, Artist Class.

În urma unor verificări realizate de echipa de știri Virgin Radio Romania, într-adevăr, Cristian Prăjescu face parte din echipa de profesori ai școlii Artist Class condusă de Cristian Faur. Acesta apare în lista cu toți profesorii de pe site-ul școlii.

Mai mult decât atât, relația dintre concurent și jurat ar fi una și mai apropiată. În 2019, Cristian Prăjescu a scris pe Facebook:

Dupa 4 ani de acumulat informatii si munca făcuta cu mult drag, am reușit să termin examenele de licență cu 10 pe linie! Este minunat să auzi cuvinte precum „partitura e scrisă impecabil” sau „sună foarte bine, cred ceea ce spune piesa”! Vreau să îi mulțumesc domnului profesor Andrei Tudor, coordonatorul științific al acestei lucrări și un adevarat mentor în acești 4 ani în care m-a învățat tainele compoziției! De asemenea, îi mulțumesc pentru tot și bunului meu prieten Cristian Faur, un reper extrem de important în ascensiunea mea profesională! Vă mulțumesc din suflet!

Conform Regulamentului Selecției Naționale Eurovision Song Contest 2022, la paragraful III Preselecția, punctul 3.2, se menționează:

Numirea membrilor juriului se face de către Organizator (SRTv). Membrii Juriului îşi asumă responsabilitatea condiţiilor desfăşurării concursului şi trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

a) să nu aibă niciun fel de interes în legătură cu piesa muzicală, autorii sau cu interpretul, de natură a afecta imparţialitatea în exercitarea votului;”

În descrierea clipului cu prestația trupei VANU la semifinala Selecției Naționale Eurovision, Cristian Prăjescu este trecut primul, atât în lista compozitorilor cât și a textierilor.

Echipa Virgin Radio Romania a trimis o solicitare de poziție către Televiziunea Română, însă până în acest moment nu a fost primit niciun fel de răspuns din partea acestora.

Desigur, în cazul în care vom primi un răspuns din partea TVR, acesta va fi publicat imediat în articol.

Val de critici în jurul Selecției Naționale Eurovision: Fanii nu sunt de acord cu jurizarea, iar „România Mea” este acuzată de plagiat

 

 

Articole similare

Câștigătorul Eurovision 2024 militează pentru „al treilea gen”. Ce mesaj le-a transmis fanilor...

Cântărețul elvețian Nemo a fost întâmpinat cu mare entuziasm de peste 100 de fani pe Aeroportul din ...

Eurovision 2024: Au fost selectate primele 10 ţări finaliste. Moldova nu s-a calificat

În urma primei semifinale a prestigiosului concurs muzical Eurovision, care a avut loc marți seara l...

Olly Alexander a lansat piesa “DIZZY”, prin care va reprezenta Marea Britanie la Eurovision

Olly Alexander a lansat piesa “DIZZY”, prin care va reprezenta Marea Britanie la legendarul Eurovisi...