Val de critici în jurul Selecției Naționale Eurovision: Fanii nu sunt de acord cu jurizarea, iar „România Mea” este acuzată de plagiat

CoolNews, Muzică, NEWS
share

Fiecare Selecție Națională Eurovision este urmată de un val de critici. Indiferent de cine trece mai departe, fanii celor care sunt eliminați se revoltă. Dar parcă niciodată nu a fost ca anul acesta. Hai să o luăm ușor și să vedem despre ce este vorba. 

1. Fanii concursului acuză juriul și organizatorii că nu au luat în considerare voturile online

20 de piese au concurat, sâmbătă seară, pentru un loc în marea finală. Dacă 15 dintre ele au fost votate de către juriu, 5 au fost salvate de către public. Astfel, aproape 50 de mii de fani și-au votat favoriții, însă numai primele cinci piese au intrat în următorul act al competiției: E-an-naMalere; ViziSparrow; Oana TăbultocUtopia; MălinaPrisoner; Andra OproiuYounique.

Dintre toate cele 5 piese salvate, E-an-naMalere a fost piesa care a reușit să strângă peste 10.000 de voturi din totalul de 50.000 acordate pentru toate cele 20 de piese.

https://www.youtube.com/watch?v=-ub5kA8Y4kU

Deși a fost de departe favorita publicului, în semi-finala Selecției Naționale difuzate de Televiziunea Română votul publicului nu a mai contat așa că parcursul truei E-an-na s-a oprit în faza semifinalei.

Fanii au reacționat dur în mediul online: au organizat petiții care au reușit să strângă sute de semnături până acum, au comentat la postările TVR și au adus ratingul paginii Eurovision Romania la cea mai mică rată de încredere posibilă, 1.5.

Malere” de la E-an-na nu este singura piesă care nu a ajuns în finală. Deși au fost de asemenea votate de public, nici Aris, Eliza G sau Eugenia Nicolae nu vor avea șansa să reprezinte România la Eurovision pentru că nu au fost votate de membri juriului.

Dintre toți membri juriului (Ozana Barabancea, Cristian Faur, Alexandra Ungureanu, Randi și Adrian Romcescu), Cristian Faur s-a făcut cel mai remarcat în rândul fanilor concursului internațional, exprimându-și opiniile despre concurenți și prestație într-un mod destul de sensibil pentru cei de acasă.

Virgin Radio Romania a luat legătura astăzi cu juratul Cristian Faur pentru a-i oferi un drept la replică, însă acesta a refuzat să comenteze. 

Un moment remarcabil în cariera compozitorului Cristian Faur apare în 2005, când compoziţia sa “Let Me Try”, interpretată de Luminiţa Anghel şi Sistem, ocupa locul al 3-lea în finala Eurovision de la Kiev, realizând cel mai mare record obținut vreodată de România în istoria participării la Eurovision.

La scurt timp după încheierea semifinalei Selecției Naționale, Cristian Faur și-a oprit comentariile pe Instagram și Facebook.

 

2. Piesa „România Mea” produsă de Costi Ioniță și interpretată de Minodora, Cream și Diana Bucșă este acuzată de plagiat: 

Una dintre piesele care a fost votată de juriu și a reușit să meargă mai departe în marea finală a Selecției Naționale Eurovision Romania este piesa „România Mea”, produsă de Costi Ioniță și interpretată de Minodora, Cream și Diana Bucșă.

Fanii Eurovision au descoperit faptul că piesa „România Mea” există deja pe YouTube, interpretată chiar de Costi Ioniță.

În acest moment, piesa nu se mai găsește pe canalul oficial, însă, conform descrierii clipului de mai sus, piesa ar fi fost lansată în 2004.

Conform regulamentului oficial al concursului, dacă piesa se dovedește a fi un plagiat, aceasta ar trebui eliminată din cursa pentru marea finală. Rămâne de văzut ce se va decide în zilele următoare.

De asemenea, i-am cerut din nou o poziție oficială juratului Cristian Faur legată de acuzația de plagiat însă acesta a refuzat să comenteze subiectul. 

Articole similare

Câștigătorul Eurovision 2024 militează pentru „al treilea gen”. Ce mesaj le-a transmis fanilor...

Cântărețul elvețian Nemo a fost întâmpinat cu mare entuziasm de peste 100 de fani pe Aeroportul din ...

Eurovision 2024: Au fost selectate primele 10 ţări finaliste. Moldova nu s-a calificat

În urma primei semifinale a prestigiosului concurs muzical Eurovision, care a avut loc marți seara l...

Olly Alexander a lansat piesa “DIZZY”, prin care va reprezenta Marea Britanie la Eurovision

Olly Alexander a lansat piesa “DIZZY”, prin care va reprezenta Marea Britanie la legendarul Eurovisi...