Confidenţialitate

Ministerul Sănătății și Educației s-au înțeles. Elevii din clasele terminale vor merge fizic la școală indiferent de scenariu

NEWS
share

Ministerul Sănătății și Educației s-au înțeles. Elevii din clasele terminale vor merge fizic la școală indiferent de scenariu. Până acum, aceștia treceau în online în momentul în care localitatea atingea rata de 3 infectări la mia de locuitori.

Hotărârea CNSU abilitează cele două ministere, al Educației și al Sănătății, să emită Ordinul comun în sensul participării fizice la cursuri a elevilor din clasele terminale inclusiv în scenariul roșu. Ne-am pus de acord cu Ministerul Sănătății și, de îndată ce avem hotărârea CNSU, vom redacta și semna Ordinul Comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății, cu condițiile Ministerului Sănătății, de asigurare a distanțării fizice”, a precizat Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

De asemenea, în hotărârea CNSU se arată că elevii din ani terminali vor înceta să mai meargă fizic la școală, dacă rata de infectare atinge 6 la mia de locuitori.

Ministrul Educației declara în această după-amiază că a decis să facă demersuri în acest sens, pentru că elevii din ani terminali merită o educație de calitate, în vederea susținerii examenelor naționale.

Hotărârea poate fi consultată aici.

Articole similare

Câți dintre absolvenții de liceu s-au înscris anul ăsta la BAC

Pentru Bacalaureat, doar 77% dintre absolvenții de liceu s-au înscris. În multe situații este de ...

Evaluarea Națională începe într-o săptămână. Ministerul Educației a publicat un ghid

Într-o săptămână începe Evaluarea Națională. Pe 22 iunie, absolvenții de clasa a VIII-a vor avea ...

Sună azi ultimul clopoțel pentru elevii de clasa a VIII-a

Sună azi ultimul clopoțel pentru elevii de clasa a VIII-a. În școlile din țară se organizează fes...