Confidenţialitate

Ministerul Sănătății și Educației s-au înțeles. Elevii din clasele terminale vor merge fizic la școală indiferent de scenariu

NEWS
share

Ministerul Sănătății și Educației s-au înțeles. Elevii din clasele terminale vor merge fizic la școală indiferent de scenariu. Până acum, aceștia treceau în online în momentul în care localitatea atingea rata de 3 infectări la mia de locuitori.

Hotărârea CNSU abilitează cele două ministere, al Educației și al Sănătății, să emită Ordinul comun în sensul participării fizice la cursuri a elevilor din clasele terminale inclusiv în scenariul roșu. Ne-am pus de acord cu Ministerul Sănătății și, de îndată ce avem hotărârea CNSU, vom redacta și semna Ordinul Comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății, cu condițiile Ministerului Sănătății, de asigurare a distanțării fizice”, a precizat Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

De asemenea, în hotărârea CNSU se arată că elevii din ani terminali vor înceta să mai meargă fizic la școală, dacă rata de infectare atinge 6 la mia de locuitori.

Ministrul Educației declara în această după-amiază că a decis să facă demersuri în acest sens, pentru că elevii din ani terminali merită o educație de calitate, în vederea susținerii examenelor naționale.

Hotărârea poate fi consultată aici.

Articole similare

Copiii ucraineni sunt ajutați să depășească traumele emoționale prin întoarcerea la școală

Până la începutul acestei săptămâni, 30.000 de minori din Ucraina au ajuns pe teritoriul României, î...

[BREAKFAST] Sorin Cîmpeanu: Numărul studenților care vin în România este din ce în ce mai mare [VIDE...

În această perioadă v-am pregătit un program puțin mai diferit. Am decis să lăsăm rubricile cu care ...

Câți dintre absolvenții de liceu s-au înscris anul ăsta la BAC

Pentru Bacalaureat, doar 77% dintre absolvenții de liceu s-au înscris. În multe situații este de ...