Confidenţialitate

Ministerul Sănătății și Educației s-au înțeles. Elevii din clasele terminale vor merge fizic la școală indiferent de scenariu

NEWS
share

Ministerul Sănătății și Educației s-au înțeles. Elevii din clasele terminale vor merge fizic la școală indiferent de scenariu. Până acum, aceștia treceau în online în momentul în care localitatea atingea rata de 3 infectări la mia de locuitori.

Hotărârea CNSU abilitează cele două ministere, al Educației și al Sănătății, să emită Ordinul comun în sensul participării fizice la cursuri a elevilor din clasele terminale inclusiv în scenariul roșu. Ne-am pus de acord cu Ministerul Sănătății și, de îndată ce avem hotărârea CNSU, vom redacta și semna Ordinul Comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății, cu condițiile Ministerului Sănătății, de asigurare a distanțării fizice”, a precizat Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

De asemenea, în hotărârea CNSU se arată că elevii din ani terminali vor înceta să mai meargă fizic la școală, dacă rata de infectare atinge 6 la mia de locuitori.

Ministrul Educației declara în această după-amiază că a decis să facă demersuri în acest sens, pentru că elevii din ani terminali merită o educație de calitate, în vederea susținerii examenelor naționale.

Hotărârea poate fi consultată aici.

Articole similare

Gata vacanța pentru clasele a VIII-a și a XII-a

Azi revin la cursuri elevii din ani terminali. Prima parte a vacanței de primăvară s-a încheiat p...

Sume duble cheltuite de părinți pentru educația copiilor în pandemie (AUDIO)

Bugetul a ajuns la aproape 6.000 de lei în doar 6 luni. Banii au fost cheltuiți pentru tablete, lapt...

Încă o zi până la cea mai lungă vacanță de primăvară

Mai este o zi și intri în cea mai lungă vacanță de primăvară. Timp de o lună de zile, de mâine, 1...