Ministrul Educației vrea ca elevii claselor terminale să se prezinte la ore, indiferent de scenariul în care se află

NEWS
share

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că a trimis către Comitetul Național pentru Situații de Urgență solicitarea scrisă prin care cere ca elevii din anii terminali să poată să meargă la școală, indiferent dacă scenariul este roșu, galben sau verde.

„Elevii și părinții trebuie să știe ce fac luni. În București sunt 1042 de clase de a VIII-a și a XII-a, iar prezenți la ore au fost în total aproximativ 15.000 de elevi, clasele având în jur de 11/15 elevi, mulți alegând să învețe online. Considerăm că acest număr nu ar afecta mobilitatea în București, iar în acest fel ne asigurăm că tinerii au parte de cea mai bună îndrumare cu privire la examenele naționale. Acestea sunt definitorii pentru orice tânăr”, spune ministrul.

Acesta spune și că a trimis o solicitare în acest sens pe 1 martie către Ministerul Sănătății, dar aceasta a rămas fără răspuns.

Ce înseamnă intrarea în scenariul roșu?

În primul rând, elevii din clasele terminale, a VIII-a și a XII-a, nu mai merg fizic la școală. Continuă, însă, să frecventeze cursurile copiii din grădinițe, creșe și ciclul primar.

De asemenea, sălile de jocuri, restaurantele, cafenelele, cinematografele, dar și teatrele se închid, până la scăderea ulterioară a ratei de infectare.

Bucureștiul, fără prefect în funcție

Prefectul Bucureștiului este cel care conduce Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, forul de decizie în acest caz. Traian Berbeceanu, fostul prefect, a fost eliberat din funție ieri, în linie cu toți prefecții din România.

Propunerea USR-PLUS, Alin Stoica, nu a fost încă numit de prim-ministrul Florin Cîțu, iar în acest moment capitala este condusă de un sub-prefect. 

Nu e foarte clar când se va lua decizia ca Bucureștiul să intre oficial în scenariul roșu.

Articole similare

Acuzat de plagiat, ministrul Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia

Într-o postare pe Facebook, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat aseară că-și dă demisia. ...

[AUDIO] Sorin Cîmpeanu ON AIR la Breakfast despre rezultatele la BAC, abandonul școlar și noile burs...

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a fost astăzi ON AIR la Virgin Radio Romania Breakfast cu Veron...

[BREAKFAST] Profesorilor le va fi interzis prin lege să facă meditații cu elevii lor

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că în viitoarea lege a Educaţiei va fi prevăzută interdi...