#MeToo: Femei din lumea întreagă povestesc cum au fost agresate sexual

CoolNews, Viral
share

Două cuvinte simple au căpătat o rată gigantă de share pe Facebook și Twitter, pentru a crește importanța luptei împotriva hărțuirii sexuale.

“Me Too”

Mesajele au început să curgă încă din weekend, când au fost răspândite sute de mii de mesaje din partea femeilor, dezvăluind că au fost agresate sexual.

Duminică, actrița Alyssa Milano a scris pe Twitter: “Dacă toate femeile care au fost agresate sexual sau hărțuite, ar prelua acest mesaj și ar povesti, s-ar putea să arătăm lumii întregi cât de gravă e problema. Dacă ai fost hărțuită sau agresată sexual, răspunde cu “me too” la această postare!”

Au urmat apoi o mișcare de “share” de proporții nemaivăzute: doar pe Facebook peste 250 de mii de oameni au răspândit hashtagul #MeToo

Mișcarea a început odată cu acuzațiile aduse producătorului de film Harvey Weinstein. Printre actrițele care l-au acuzat pe Weinstein de hărțuire se numărăr Gwyneth Paltrow și Angelina Jolie.

Hashtagul a fost preluat și de femei din România, care au povestit întâmplări în care s-au simțit hărțuite sexual sau în care au fost agresate sexual.


Articole similare

Hard Candy scoate #Metoo de pe produsele cosmetice

După toate reacțiile de ambele părți în urma mișcării pe care hashtag-ul #metoo a provocat-o, produc...

O mai ții minte pe Brigitte Bardot? Uite ce spune despre mișcarea #Metoo

Cea mai mare personalitate a filmului franțuzesc, Brigitte Bardot a acuzat într-un interviu presupus...

Catherine Deneuve apără "dreptul de a deranja" al bărbaților

Un articol apărut în publicația franceză Le Monde a fost semnat de actrița Catherine Deneuve alături...