Confidenţialitate

#MeToo: Femei din lumea întreagă povestesc cum au fost agresate sexual

CoolNews, Viral
share

Două cuvinte simple au căpătat o rată gigantă de share pe Facebook și Twitter, pentru a crește importanța luptei împotriva hărțuirii sexuale.

„Me Too”

Mesajele au început să curgă încă din weekend, când au fost răspândite sute de mii de mesaje din partea femeilor, dezvăluind că au fost agresate sexual.

Duminică, actrița Alyssa Milano a scris pe Twitter: „Dacă toate femeile care au fost agresate sexual sau hărțuite, ar prelua acest mesaj și ar povesti, s-ar putea să arătăm lumii întregi cât de gravă e problema. Dacă ai fost hărțuită sau agresată sexual, răspunde cu „me too” la această postare!”

Au urmat apoi o mișcare de „share” de proporții nemaivăzute: doar pe Facebook peste 250 de mii de oameni au răspândit hashtagul #MeToo

Mișcarea a început odată cu acuzațiile aduse producătorului de film Harvey Weinstein. Printre actrițele care l-au acuzat pe Weinstein de hărțuire se numărăr Gwyneth Paltrow și Angelina Jolie.

Hashtagul a fost preluat și de femei din România, care au povestit întâmplări în care s-au simțit hărțuite sexual sau în care au fost agresate sexual.


Articole similare

Fanii lui Kanye West strâng donații pentru a-i reda statutul de miliardar

După ce Adidas a renunțat la contractul cu Kanye West din cauza repetatelor sale comentarii antisemi...

TikTok România face campanie de vaccinare anti-COVID-19 #decemavaccinez

Se face campanie de vaccinare pe TikTok. Zeci de mesaje, create special pentru adolescenți, au fo...

Azi o să fie vaccinat profesorul cu numărul 100.000

Azi va fi vaccinat profesorul cu numărul 100.000, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu a pr...