Mai puțini turiști pe litoral în minivacanța de 1 Mai și Paște decât estimau hotelierii

CoolNews, NEWS
share

Minivacanța de 1 mai și de Paște a adus în acest an pe litoral un număr mai mic de turiști decât au estimat hotelierii și agenții de turism de la mare. Potrivit acestora vremea rea a întors din drum mulți turiști , iar de sărbătorile religioase românii preferă să stea acasă, în familie, scrie europafm.ro.

Cei mai mulți turiști au dat năvală pe litoral în primele trei zile ale minivacanței de 1 Mai. Chiar dacă a plouat și a fost mai frig, turiștii s-au distrat la terase, în cluburi, restaurante sau pe plajă, în aer liber, în jurul focului de tabără. Fiecare unde și cum a vrut să se relaxeze. Au avut de unde alege, spune agentul de turism Corina Martin:

„Festivalul de muzică electronică, petrecerile din cluburi au atras atenția și Mamaia rămâne astfel regina petrecerilor de noapte. In continuare, Vama Veche capitala distracției libere, Costinești-ul pe poziția a treia. Peste 70.000 de turiști în total, altfel spus un sezon care a inceput cu dreptul”, spune agentul de turism Corina Martin.

Președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Dragoș Răducan, are însă o altă părere în privința numărului de turiști. Au fost mai puțini, spune el, și pentru că agenții economici de pe litoral au venit cu scumpiri semnificativ mai mari decât anul trecut:
„Dacă au ajuns 30.000 in minivacanța de 1 mai. Tarifele la cazare nu au crescut cu mai mult de 10-15 la sută, in schimb, prețurile la alimente, la băuturi au crescut foarte mult”, precizează președintele FTPR, Dragoș Răducan.
sursa foto: Shutterstock
Articole similare

Cum să-ți organizezi perfect o vacanță: Ghid pas cu pas

Planificarea unei vacanțe perfecte poate fi o sarcină copleșitoare, dar cu puțină organizare și aten...

Țara din Europa care atrage din ce în ce mai mulți turiști: Albania se promovează la târguri și în r...

Albania, țară cu 2,8 milioane de locuitori se află între zonele din Europa care atrag tot mai mulți ...

TOP 5 cele mai interesante destinații turistice din Turcia. Le poți vizita fără viză

Turcia, situată la intersecția dintre Europa și Asia, este o țară plină de diversitate culturală, pe...