LIDL schimbă programul magazinelor de luni, 30 martie, în contextul carantinei generale

NEWS
share

Lidl transmite că în acord cu deciziile autorităților și ”din grijă pentru angajații noștri din magazine, cei care acum se află la datorie pentru ca noi toți să avem produsele necesare în aceste zile dificile” începând de luni, 30 martie, programul magazinelor urmează să fie:

-Luni – Sâmbătă: 07:30 -21:00
-Duminica: 09:00 -18:00

Excepție de la acest program fac magazinele din orașele în care autoritățile locale au emis reglementări speciale privind programul de funcționare al supermarketurilor.

Programul tuturor magazinelor Lidl poate fi consultat la adresa https://bit.ly/2UFSjRV

Lidl are peste 250 de magazine și 7.000 de angajați în România, în toate județele țării.

Cum ieși din casă la magazin în perioada de carantină generală

În primul rând te protejezi corespunzător, apoi ții cont de prevederile Ordonanțelor Militare!

În noaptea de marţi spre miercuri, a fost publicată în Monitorul Oficial Ordonanţa militară nr. 3 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19.

Documentul prevede extinderea restricţiilor de circulaţie impuse persoanelor şi între orele 6:00 – 22:00, cu unele excepţii. Totodată, prevede că persoanele care au vârsta de peste 65 de ani vor putea părăsi locuinţele doar între orele 11:00 şi 13:00, tot cu excepţii.

Ordonanţa militară nr. 3 prevede la art. 4:

(1) Pentru verificarea motivului deplasării:
a) angajaţii prezintă legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator;
b) persoanele fizice autorizate, titularii întreprinderilor individuale, membrii întreprinderilor familiale, liber profesioniştii şi persoanele care practică activităţi agricole prezintă o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

(2) Pentru verificarea motivului deplasării în alte situaţii decât cele prevăzute la alin. (1), se prezintă o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

(3) Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei, motivul şi locul deplasării, data şi semnătura.

(4) Adeverinţa eliberată de angajator sau declaraţia pe propria răspundere pot fi prezentate personalului autorităţilor abilitate şi prin intermediul telefonului, tabletei sau unui dispozitiv electronic similar.

(5) Măsura se aplică începând cu data de 25 martie 2020, ora 12:00.

De joi, 26 martie, Grupul de Comunicare Strategică a simplificat modelul declarației pe proprie răspundere pentru părăsirea locuinței pe perioada carantinei, accesibil online.

Documentul poate fi redactat/completat de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF, necesitând ulterior tipărirea și semnătura olografă a titularului.

Declarația poate fi și scrisă integral “de mână”, fără a fi descărcată sau printată.

Declarație pe proprie răspundere
Adeverință angajator

De asemenea, documentul poate fi tipărit și completat olograf („de mână”) în câmpurile predefinite, necesitând totodată semnătura olografă a titularului.

Grupul de Comunicare Strategică reamintește faptul că declarația pe proprie răspundere poate fi redactată integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declarației pe proprie răspundere pus la dispoziție.

Se mai precizează faptul că orice alte inițiative de a dezvolta platforme electronice folosite pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator NU beneficiază de acordul autorităților guvernamentale și nu se realizează în colaborare cu acestea. În acest sens,există riscul folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea și folosirea fără drept a datelor personale.

 

 

 

Articole similare

Regizorul fenomenului La Casa de Papel pregătește un nou serial inspirat de pandemie

Alex Pina, creatorul serialului La Casa de Papel, și-a reînnoit contractul cu Netflix și lucrează de...

Sportivii care participă la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing au primit prezervative, dar îmb...

Prezervativele vor fi disponibile pentru sportivi la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing din 20...

Klaus Iohannis: „Toți elevii vor intra două săptămâni în vacanță”

De luni vor începe două săptămâni de vacanță pentru toți elevii, iar masca devine obligatorie peste ...