Confidenţialitate

Jucătorii de tenis ruși iau atitudine: „Opriți violența, opriți războiul”

Celebrități, CoolNews
share

Jucătorii de tenis ruși cer încetarea invaziei Ucrainei de către țara lor, scrie CNN.

Anastasia Pavlyuchenkova, o veterană WTA clasată pe locul 14 în lume și finalistă la French Open 2021, a declarat pe Twitter că nu i-a fost frică să-și afirme poziția: „Opriți violența, opriți războiul”.

Daniil Medvedev, care a devenit luni numărul 1 mondial la simplu masculin, a spus că a avut „tot felul de sentimente” în legătură cu ce i s-a întâmplat.

Este o mare onoare să ajung aici. Sunt sigur că toată lumea poate înțelege că vine cu tot felul de sentimente, având în vedere ce s-a întâmplat săptămâna aceasta”, a spus el pe Twitter.

Anastasia Potapova, care urma să o înfrunte pe ucrainianca Elina Svitolina în runda de deschidere a competiției WTA 250 de la Monterrey, Mexic, a declarat marți că sportivii profesioniști „devin în esență ostatici ai situației actuale”.

A juca tenis este alegerea și visul nostru, pentru care muncim zilnic, exersând și încercând constant să fim mai buni în rezultate. Îmi pare rău, dar deși sunt străină de politică, sunt împotriva durerii, lacrimilor și a războiului”, a spus ea.

Context: Svitolina a spus că nu va juca în meciul de marți și refuză să joace cu orice jucătoare rusă sau belarusă, spunând că dorește ca organizațiile de tenis să urmeze recomandările Comitetului Olimpic Internațional de a accepta naționali ruși sau belarusi doar ca sportivi neutri.

Andrey Rublev, care a scris „No War Please” pe lentinal unei camere de filmat la un eveniment ATP 500 din Dubai și mai târziu a câștigat turneul, a spus pe Twitter: „Acum nu este vorba despre tenis”.

https://twitter.com/AndreyRublev97/status/1497886036063621124

Între timp, jucătoarea americană de tenis Amanda Anisimova, clasată pe locul 42, a cărei părinți erau din Moscova, a spus pe Twitter că există „#nohumanity” și că a rămas „fără cuvinte pentru ceea ce se întâmplă”.

https://twitter.com/AnisimovaAmanda/status/1497215355860787201

Articole similare

Robert Glință, înotătorul român în vârstă de 25 de ani, și-a anunțat retragerea din sportul de perfo...

Înnotătorul român, Robert Glință, și-a anunțat retragerea la doar 25 de ani: „A venit momentul să fa...

Serena Williams a fost botezată într-o biserică a cultului Martorilor lui Iehova

Serena Williams a fost botezată ca martoră a lui Iehova la doar patru luni după ce s-a retras din te...

Pelé a murit la vârsta de 82 de ani

Pelé, câștigătorul a trei Cupe Mondiale a murit la vârsta de 82 de ani, potrivit unui comunicat al f...