Confidenţialitate

Jucătorii de tenis ruși iau atitudine: „Opriți violența, opriți războiul”

Celebrități, CoolNews
share

Jucătorii de tenis ruși cer încetarea invaziei Ucrainei de către țara lor, scrie CNN.

Anastasia Pavlyuchenkova, o veterană WTA clasată pe locul 14 în lume și finalistă la French Open 2021, a declarat pe Twitter că nu i-a fost frică să-și afirme poziția: „Opriți violența, opriți războiul”.

Daniil Medvedev, care a devenit luni numărul 1 mondial la simplu masculin, a spus că a avut „tot felul de sentimente” în legătură cu ce i s-a întâmplat.

Este o mare onoare să ajung aici. Sunt sigur că toată lumea poate înțelege că vine cu tot felul de sentimente, având în vedere ce s-a întâmplat săptămâna aceasta”, a spus el pe Twitter.

Anastasia Potapova, care urma să o înfrunte pe ucrainianca Elina Svitolina în runda de deschidere a competiției WTA 250 de la Monterrey, Mexic, a declarat marți că sportivii profesioniști „devin în esență ostatici ai situației actuale”.

A juca tenis este alegerea și visul nostru, pentru care muncim zilnic, exersând și încercând constant să fim mai buni în rezultate. Îmi pare rău, dar deși sunt străină de politică, sunt împotriva durerii, lacrimilor și a războiului”, a spus ea.

Context: Svitolina a spus că nu va juca în meciul de marți și refuză să joace cu orice jucătoare rusă sau belarusă, spunând că dorește ca organizațiile de tenis să urmeze recomandările Comitetului Olimpic Internațional de a accepta naționali ruși sau belarusi doar ca sportivi neutri.

Andrey Rublev, care a scris „No War Please” pe lentinal unei camere de filmat la un eveniment ATP 500 din Dubai și mai târziu a câștigat turneul, a spus pe Twitter: „Acum nu este vorba despre tenis”.

https://twitter.com/AndreyRublev97/status/1497886036063621124

Între timp, jucătoarea americană de tenis Amanda Anisimova, clasată pe locul 42, a cărei părinți erau din Moscova, a spus pe Twitter că există „#nohumanity” și că a rămas „fără cuvinte pentru ceea ce se întâmplă”.

https://twitter.com/AnisimovaAmanda/status/1497215355860787201

Articole similare

Putin are un bodyguard care îi strânge excrementele în deplasări pentru a nu divulga informații

Un nou raport bizar susține că gărzile de corp ale lui Vladimir Putin îi colectează excrementele în ...

Decizie EBU: Ucraina nu va organiza Eurovision 2023. Marea Britanie ar putea găzdui ediția de anul u...

Concursul Eurovision 2023 nu va fi găzduit de Ucraina, țara care a câștigat ediția de anul acesta, a...

Meci încheiat cu 50-0 în România! După acest scor a fost convocat comitetul de urgență

Urban Titu a câștigat cu Mătăsaru, scor 50-0, în campionatul județului Dâmbovița la juniori U19 și a...