Întregul catalog muzical al trupei Queen a fost vândut pentru 1.27 milioane de dolari

CoolNews, Muzică, NEWS
share

Catalogul și drepturile de imagine ale trupei Queen au fost achiziționate de Sony Music într-o tranzacție uriașă, evaluată la 1,27 miliarde de dolari, conform Variety.

Se crede că această tranzacție este cea mai mare de acest gen. La începutul acestui an, Sony a plătit cel puțin 600 de milioane de dolari pentru 50% din drepturile de publicare și înregistrările master ale lui Michael Jackson. Compania a achiziționat, de asemenea, catalogurile muzicale ale lui Bruce Springsteen, Paul Simon și Tame Impala în ultimii ani.

După cum notează Variety, termenii acordului cu Queen sunt oarecum complicați, deoarece Disney deține în prezent drepturile de înregistrare datorită unui acord încheiat la începutul anilor ’90. Între timp, Universal va continua să fie distribuitorul mondial al trupei Queen pentru următorii câțiva ani, până când contractul lor existent cu trupa va expira.

În plus față de catalogul muzical extins și profitabil al trupei Queen, Sony a obținut și drepturile asupra numelui și imaginii trupei, ceea ce deschide ușa pentru orice, de la o producție holografică la un musical de tip jukebox în Las Vegas până la noi filme biografice muzicale.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Tranzacție uriașă în sport: Proprietarul Formula 1 a cumpărat MotoGP

Într-o tranzacție de proporții uriase, în lumea auto-moto, chiar înainte de Marele Premiu al Japonie...

Sony Music achiziționează o parte din catalogul muzical al lui Michael Jackson, evaluat la peste 1,2...

Sony Music Group a încheiat un acord impresionant pentru achiziționarea unei importante părți din ca...

Netflix și Sony au pus pe pauză toate proiectele în care ar fi trebuit să joace Will Smith

Netflix și Sony au pus pe pauză toate proiectele în care ar fi trebuit să joace Will Smith, după ce ...