Tranzacție uriașă în sport: Proprietarul Formula 1 a cumpărat MotoGP

CoolNews, NEWS
share

Într-o tranzacție de proporții uriase, în lumea auto-moto, chiar înainte de Marele Premiu al Japoniei, compania americană care deține Formula 1 a anunțat că a cumpărat MotoGP, într-o afacere de peste 4 miliarde de euro.

Liberty Media, compania americană care patronează Formula 1, a făcut publică preluarea companiei-mamă a Campionatului Mondial de MotoGP, Dorna, într-o afacere ce se ridică la 4,2 miliarde de euro.

Potrivit anunțului, proprietarul F1 va achiziționa 86% din acțiunile MotoGP, iar finalizarea tranzacției este prevăzută până la sfârșitul anului, fiind condiționată de obținerea avizelor și aprobărilor din partea autorităților din domeniul concurenței și al legislației privind investițiile străine din diferite jurisdicții.

MotoGP reprezintă competiția de vârf a motociclismului, implicând 22 dintre cei mai rapizi piloți din întreaga lume. Liberty Media, care deține „Marele Circ” încă din 2017, a fost recunoscută de Forbes drept „cel mai valoros imperiu sportiv din lume” pentru anul 2023, cu active evaluate la aproximativ 21 de miliarde de dolari.

Valoarea estimată a Formula 1 singură atinge 17 miliarde de dolari.

Între timp, Formula 1 revine în acest weekend cu Marele Premiu al Japoniei, aducând pasionaților de motorsport o nouă rundă palpitantă de curse.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Ilie Năstase, cântărețul. Celebrul sportiv român își lansează primul disc

În 1987, aflat în plină glorie internațională, tenismenul român Ilie Năstase a primit propunerea de ...

Patul pe care a dormit Cristiano Ronaldo în Ljubljana va fi scos la licitație

Un hotel din Ljubljana a decis să pună la licitație patul pe care a dormit starul fotbalului, Cristi...

Tranzacția anului în lumea sportului: directorul Formula 1 oferă 4 miliarde de euro pentru MotoGP

Liberty Media, gigantul din spatele Formula 1, este pe cale să facă o mișcare surprinzătoare, punând...