Sony Music achiziționează o parte din catalogul muzical al lui Michael Jackson, evaluat la peste 1,2 miliarde de dolari

Celebrități, CoolNews, NEWS
share

Sony Music Group a încheiat un acord impresionant pentru achiziționarea unei importante părți din catalogul de înregistrări și editări al legendarului Michael Jackson.

Conform informațiilor furnizate de surse citate de Billboard, evaluarea acestor active muzicale se situează undeva la peste 1,2 miliarde de dolari, cu unele speculații indicând că aceasta ar putea ajunge la 1,5 miliarde de dolari. În cadrul acestui acord, Sony se angajează să plătească cel puțin 600 de milioane de dolari pentru a obține jumătate din drepturile asupra acestor opere muzicale remarcabile.

Interesant este că această tranzacție este evaluată la o valoare mai mare decât cea de 1,2 miliarde de dolari pe care Queen o caută în prezent pentru activele sale. Însă, spre deosebire de înțelegerea Queen, care include diverse surse de venituri, cum ar fi producțiile teatrale și filmele care utilizează muzica lor, acordul Sony cu moștenirea lui Michael Jackson se concentrează în principal pe drepturile de editare și înregistrare.

Pe lângă creațiile proprii ale lui Michael Jackson, se pare că acest acord include și alte opere muzicale semnificative. Sursele indică faptul că acest catalog extins conține piese nu doar scrise de Jackson, ci și de alți artiști de renume precum Sly & the Family Stone, Jerry Lee Lewis, Jackie Wilson, Curtis Mayfield, Ray Charles, Percy Sledge și Dion.

Este important de remarcat că aceste achiziții ale Sony reprezintă doar o parte din implicarea sa continuă în industria muzicală. Compania a efectuat anterior achiziții majore, cum ar fi preluarea părții rămase din Sony/ATV în 2016 și achiziționarea EMI Music Publishing în 2018. În plus, în ultimul an, Sony a fost implicată în alte tranzacții semnificative, inclusiv achiziționarea unei participații la Rimas Entertainment și a catalogului RECORDS.

Cu o moștenire muzicală atât de bogată și o creștere continuă a popularității lui Michael Jackson, este de așteptat ca această tranzacție să aducă beneficii semnificative atât pentru Sony, cât și pentru moștenirea artistului.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

15 ani fără Michael Jackson: Regele Muzicii Pop, comemorat în toată lumea

Pe 25 iunie 2024, lumea comemorează 15 ani de la moartea legendarului Michael Jackson, una dintre ce...

Întregul catalog muzical al trupei Queen a fost vândut pentru 1.27 milioane de dolari

Catalogul și drepturile de imagine ale trupei Queen au fost achiziționate de Sony Music într-o tranz...

De ziua lui Michael Jackson, Bogdan Ioan aduce un tribut marelui artist, prin lansarea unui videocli...

Bogdan Ioan „did it like Jackson” pentru prima oară în 2018, când a uimit publicul român cu prestați...