[INTERVIU] Bogdan Ioan, câștigătorul Vocea României, lansează single-ul „Numele tău”

Celebrități, CoolNews, NEWS
share

Bogdan Ioan a ajuns cunoscut publicului datorită prestației de top din cadrul concursului de talente Vocea României și este câștigătorul ediției din 2018. Artistul a cucerit publicul instant cu vocea sa incredibilă, iar prima sa apariție în concurs, cover-ul piesei Earth Song de la Michael Jackson, a cumulat peste 50 de milioane de vizualizări pe YouTube până în prezent. Prestația sa a intrat în topul global The Voice Top 10 Acts, iar tânărul i-a impresionat pe cei patru jurați, Smiley, Andra, Irina Rimes și Tudor Chirilă cu momentul său. Artistul a lansat de atunci o serie de piese precum Friday Mood, If I sau Trezește-mă, iar acum vine cu un nou single, Numele tău, cu care este hotărât să cucerească inimile ascultătorilor.

Bogdan, toată lumea te știe drept „Michael Jackson de România”, în urma prestației tale de la concursul de talente Vocea României. De ce Michael Jackson? Ce te-a atras la acest artist?

Chiar mă gândeam într-o zi de ce Michael Jackson și în același timp am făcut și o scurtă retrospectivă a parcursului meu din momentul în care a început pasiunea mea pentru Michael până la momentul de la Vocea Romaniei. Încă de mic am luat contact cu muzica lui, însă pasiunea a ajuns la nivel de obsesie, în momentul în care a apărut YouTube-ul și am avut acces la foarte multă înformație despre el. Am fost pur și simplu hipnotizat de vocea lui, de mișcarile lui și mai ales de cât de perfecționist era. Din momentul acela numai asta aveam în cap. În primă fază voiam cu orice preț să pot și eu să dansez ca el și seara când ajungeam acasă de la liceu, mă închideam în cameră și începeam să studiez și să repet fiecare mișcare de-a lui, părinții știind că eu îmi făceam temele. Următorul lucru pe care mi l-am propus a fost să încerc și eu să cânt ca el, neștiind că am voce și că pot cânta. Ceea ce mi s-a părut foarte surprinzător a fost faptul că timbrul meu vocal este foarte apropiat de-al lui, fără să încerc în mod special să-i imit timbrul. A fost pur și simplu un obiectiv pe care mi l-am setat în minte, iar din acel moment am început să mă înregistrez singur acasă. La început nu suna atât de bine, dar ambiția m-a făcut să continui până am devenit mai bun. În timpul facultății, la Iași, mergeam foarte des la karaoke, unde practic era o repetiție cu public. Ceea ce mi se pare fascinant este că eu m-am apucat de cântat datorita pasiunii pentru Michael Jackson, iar toată munca depusă de-a lungul anilor a avut ca finalitate momentul din audiții de la Vocea României, urmat și de câștigarea trofeului.

Până și un artist care a colaborat cu MJ timp de 30 de ani a reacționat pozitiv la prestația ta… Spune-ne mai multe despre asta.

Una dintre cele mai mari satisfacții din viața mea a fost faptul că toboșarul lui Michael Jackson, Johnathan „Sugarfoot” Moffett, a reacționat la un clip pe care l-am postat pe Tik Tok, în care am reprodus corul din piesa „They Don’t Care About Us”, folosind mai multe emisii ale vocii mele. Practic, am refăcut corul format din 15-20 de persoane folosindu-mă doar de vocea mea. În momentul în care am fost tagguit de „Sugarfoot” și am văzut reacția lui, am rămas înmărmurit, mai ales că nu am avut ocazia să îl văd live pe Michael Jackson niciodată, iar faptul că un om care a împărțit scena cu el timp de 30 de ani a apreciat ce am făcut a fost încă o validare a muncii depuse până acum. I-am și scris în privat și i-am mulțumit pentru reacția postată, mi-a răspuns și am schimbat câteva vorbe.

Ai câștigat Vocea României. Ce ai simțit în momentul în care erai pe scenă și ai auzit anunțul?

Am participat la Vocea României fără a-mi trece prin cap că există cu adevărat posibilitatea de a câștiga. Au fost niște emoții pe care eu nu le-am simțit vreodată și nici nu cred că o să le mai simt. Am fost alături de foarte multe voci bune, însă dintotdeauna m-a ajutat calmul și sinceritatea mea. Pe scenă, la auzirea numelui meu, am fost în șoc câteva secunde, cred că s-a și văzut, abia am scos câteva cuvinte și mi-a luat timp să procedez informația cum trebuie. Sunt puternic recunoscător pentru sustinerea oamenilor.

De atunci s-au schimbat multe în viața ta. Te-ai căsătorit și ai o fetiță. Spune-ne, cum a fost la nuntă? Știm că tema nunții a fost tot…muzicală.

Nunta a fost planificată în întregime de către mine și de soția mea. Tematica muzicală, și culmea, nu eu am venit cu ideea ci soția, de la rochia soției la mărturii, tortul nostru și tortul Petrei (pentru că a fost și botez nu numai nuntă), aranjamentele florale, toate au fost legate de muzică. Ne-am simțit uimitor știind că noi am creat invitațiile sub formă de bilete de concert, că noi am stat și am vopsit numerele meselor, am vorbit cu fiecare colaborator în parte și totul a ieșit asa cum ne-am planificat. Ar fi trebuit să fie o nuntă de 3 zile și 3 nopți pentru că noi nu știm când a trecut timpul… ca să vă faceți o idee, nici n-am apucat să mâncăm, atât de bine ne-am distrat.

Ce vârstă are fiica ta? Cum te simți în rolul de tată?

Îmi doream să fiu tată, însă nu mi-am imaginat nici o secundă ce înseamnă lucrul acesta. Fiecare zi este diferită. Petra are 365 de zile, și nici o zi cu ea nu este asemănătoare. Mă duce efectiv pe toate culmile și nu este zi în care să nu mă mir de cât de deșteaptă este.

Are deja preferințe muzicale? Ce muzică îi pui să asculte?

Am sărit peste muzica de copii, cu toate că atunci când aude melodiile de la Disney tresare, i-am pus mult funk, adormea la un moment dat pe muzica lui Bruno Mars. Este destul de selectivă, se vede din reacțiile pe care le are când playlist-ul se schimbă.

Ascultă muzica ta?

Ascultă muzica mea inevitabil, pentru că repet de foarte multe ori cu ea în brate… Că este în fața oglinzii sau că suntem la plimbare, îi fredonez tot timpul câte ceva. De când am creat piesa Numele tău o preferă înainte de somn, sau o liniștește când e foarte agitată și plânge.

Apropo de muzica ta, recent ai lansat un nou single, Numele tău, spune-ne mai multe despre asta.

Numele tău, piesă compusă de Magic Juice și scrisă de Andi Banica, este despre toată lumea. De fapt este despre iubirea pătimașă pe care am simțit-o cu toții la un moment dat. Am avut cu toții dragostea aceea tânără de la care nu ne puteam lua gândul și nu ne puteam concentra la a face ceva din cauză că ne-am blocat la tot ce însemna ea.. probabil de aceea este și piesa cea mai apreciată de ascultători până acum, pentru că lumea s-a regăsit… Este sinceră la fel ca dragostea puerilă.

Viața de artist nu este ușoară…nopți nedormite, concerte, apariții TV etc. Nu ai un program 9 to 5. Cum reușești să îmbini viața de familie cu cea de artist?

Cu multe compromisuri. Că sunt din partea mea, ca atunci când lipsesc weekendul am grijă să am liber altă dată pentru copil și soție, că sunt din partea ei, pentru că e greu să ai grijă de bebe, mai ales că noi nu avem nici un fel de ajutor. Dar uite așa, apreciez mai mult momentele petrecute cu ele.

Dar soția ta? Se implică în cariera ta muzicală, te susține?

N-aș vrea să fiu în locul ei, sincer, pentru că îmi dau seama că nu îi este ușor să trăiasca alături de un artist, mai ales în perioada aceasta când există și un bebeluș dependent de ea. Sunt momente când aflu despre un eventual eveniment pe ultima sută de metri și de multe ori se schimbă și planurile noastre de familie, cu siguranță nu îi pică bine. Spre exemplu acum, când scriu aceste rânduri, mă pregătesc să plec în Dubai pentru un concert care a apărut last minute. Dar întotdeauna încerc să mă revanșez față de ea și îi mulțumesc că a înțeles că tot ce fac eu pe partea profesională este pentru ea și pentru fetița noastră. Oricum, o să o cunoașteți cu toții când voi termina de ridicat statuia ei din Piața Romană. 😊

Ce muzică asculți tu? Ce ai în playlist?

În general ascult mai multe genuri muzicale. Îmi place foarte mult muzica veche a anilor 70-90 (James Brown, Michael Jackson, Ray Charles, Queen), dar și artiști actuali cum ar fi Ed Sheeran, Bruno Mars, Justin Timberlake, Anderson Park și îmi place să ascult și artiști necunoscuți. Ascult multă muzică, încerc să fiu la curent cu orice mai apare.

Un mesaj pentru ascultătorii Virgin Radio.

Trăiți muzica pentru că muzica poate să invoce de la cele mai frumoase râsete până la cele mai mari temeri și să le rezolve. Muzica pe care tu o asculți îți poate da o stare bună și te ajută să-ți atingi cele mai mare așteptări. Virgin Radio vă dă muzica bună, profitați de ea!

Articole similare

În luna iubirii, Bogdan Ioan lansează piesa Pe interzis, care promite să devină un hit în inimile as...

Bogdan Ioan a ajuns cunoscut publicului în 2018, când a uimit publicul cu prestația sa și a câștigat...

Sony Music achiziționează o parte din catalogul muzical al lui Michael Jackson, evaluat la peste 1,2...

Sony Music Group a încheiat un acord impresionant pentru achiziționarea unei importante părți din ca...

Bogdan Ioan își surprinde fanii cu o piesă provocatoare, dedicată tuturor îndrăgostiților: Aproape g...

Bogdan Ioan a cucerit inimile ascultătorilor pentru prima oară în 2018, când a uimit publicul cu pre...