Confidenţialitate

De Ziua Europei, lansăm la Virgin Radio România campania „It’s Cool to be European”

Bogdan și Ionuț
share

Mâine, 9 mai, se împlinesc 70 de ani de la Declarația Shumann, propunerea ministrului de externe francez, de a crea o nouă formă de organizare a statelor Europei, o comunitate supranațională.

Acea declarație stă la baza Uniunii Europene de astăzi în care se află 27 de state membre, inclusiv România.

Pentru că de multe ori tindem să credem că unele lucruri au fost acolo dintotdeauna și pentru că noi credem că viitorul nostru, al României, este integrarea cât mai bună în Uniunea Europeană, cu ajutorul Reprezentanței Comisiei Europene în România începem de astăzi campania „It’s Cool To Be European„!

Astăzi, matinalii Virgin Radio Romania, Bogdan, Shurubel și Ionuț și-au adus aminte de viața lor în anul 2007, atunci când România a devenit membru cu drepturi depline în Uniunea Europeană:

„Înainte de 2007 nu concepea nimeni să ieși din țară fără pașaport. Serios, când treceai granița doar cu buletinul la tine, părea că faci o ilegalitate. Luai și pașaportul de frică. De altfel, și momentul în care au fost uniformizate tarifele în Uniunea Europeană a fost un alt punct cheie.”, își amintește Bogdan Ciudoiu

Ionuț Bodonea și-a adus aminte faptul că a plecat în 2007 la facultate și simpla lui prezență la o facultate din Uniunea Europeană era o performanță în sine.

De asemenea, Shurubel își amintește de excursia pe care a câștigat-o la Bruxelles, alături de tineri din întreaga Europă, dar și de poveștile pe care i le spuneau colegii lui despre programul Erasmus pentru elevi/studenți.

Uniunea Europeană este locul în care suntem uniți în diversitate, așa că noi ne-am hotărât, la Virgin Radio România, cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene în România, să facem o lună în care să vă povestim despre motivele pentru care chiar e cool să fim în UE.

 

Articole similare

PLAY DJ direct pe virginradio.ro

Acum tu controlezi muzica Virgin Radio Romania și direct de pe virginradio.ro. Fie că alegi să co...

Îți mulțumim pentru că asculți Virgin Radio Romania

Potrivit Studiului de Audiență Radio, desfășurat în perioada 27 aprilie – 16 august 2020, suntem din...

Bogdan și Ionuț se întorc de luni la radio! De la 06:30 la 10:00, dimineața, la Virgin Radio Romania...

Vacanța a luat sfârșit, așa că Bogdan și Ionuț se întorc la Virgin Radio Romania. Desigur, vin la...