Formula 1: Lewis Hamilton câștigă Marele Premiu de la Silverstone

Celebrități, CoolNews, NEWS
share

Lewis Hamilton a demonstrat încă o dată de ce este considerat unul dintre cei mai mari piloți din istoria Formula 1, câștigând Marele Premiu al Marii Britanii pe circuitul de la Silverstone. Aceasta este a 104-a victorie din cariera sa impresionantă și al 9-lea triumf la Silverstone, stabilind astfel un nou record al competiției. Până acum, Hamilton era la egalitate cu legendarul Michael Schumacher, ambii având câte opt victorii pe același circuit.

Cursa a fost una spectaculoasă, cu Hamilton preluând conducerea în turul 40, moment decisiv după ce toți piloții au intrat la boxe pentru un schimb de pneuri. De acolo, multiplul campion mondial nu a mai cedat șefia cursei, terminând înaintea rivalului său, Max Verstappen. Podiumul a fost completat de Lando Norris, care a fost depășit în ultimele cinci tururi de prietenul său olandez, Verstappen.

Victoria a fost una cu adevărat emoționantă pentru Lewis Hamilton, fiind prima sa cursă câștigată din decembrie 2021. La finalul cursei, Hamilton nu și-a putut reține lacrimile în fața a zeci de mii de fani britanici care l-au aplaudat cu entuziasm.

Condițiile meteo au jucat un rol crucial în desfășurarea cursei, provocând probleme pentru mulți piloți. George Russell, care a început cursa din pole position, a fost nevoit să se retragă în turul 34 din cauza unor probleme mecanice. Până atunci, Russell a condus cursa cu autoritate, dar o ploaie neașteptată în turul 27 a schimbat complet dinamica.

Dezamăgirile majore ale Marelui Premiu de la Silverstone au fost Charles Leclerc și Sergio Perez. Leclerc a terminat cursa pe un dezamăgitor loc 14, în timp ce Perez a încheiat pe locul 17, amândoi ratând șansa de a puncta în clasamentul general.

Cu această victorie, Lewis Hamilton își consolidează și mai mult statutul de legendă a motorsportului, continuând să scrie istorie în Formula 1. Fanii și specialiștii deopotrivă așteaptă cu nerăbdare următoarele curse pentru a vedea dacă britanicul poate continua acest momentum impresionant.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Mbappe: „Nu am făcut suficient pentru a ajunge în finală”. Căpitanul Franței recunoaște superioritat...

Căpitanul echipei naționale de fotbal a Franței, Kylian Mbappe, a recunoscut superioritatea selecțio...

Vremea ploioasă împinge finala de dublu mixt la Wimbledon până duminică

Într-o decizie luată din cauza vremii nefavorabile, organizatorii turneului de la Wimbledon au anunț...

EURO 2024. Selecţionerul Franței, răspuns pentru un ziarist suedez înaintea meciului cu Spania: „Dac...

„Dacă vă plictisiţi, uitaţi-vă la altceva” – este răspunsul oferit de selecţionerul Franței, Didier ...