Confidenţialitate

Filmul „Joker” este marele favorit al premiilor cinematografiei britanice, BAFTA

CoolNews, Filme
share

Superproducţia „Joker” este marea favorită a ediţiei din acest an a premiilor BAFTA, unde a primit 11 nominalizări, fiind urmat de filmele „The Irishman„, în regia lui Martin Scorsese şi respectiv de „Once Upon A Time… In Hollywood„, de Quentin Tarantino, cu câte 10 nominalizări fiecare, scrie Agerpress.

Cele trei producţii favorite sunt nominalizate la categoria regină a premiilor BAFTA, cea pentru cel mai bun film, alături de producţiile „1917” de Sam Mendes şi de filmul sud-coreean „Parasite”.

Scarlett Johansson şi Margot Robbie sunt nominalizate la câte două categorii dedicate actoriei. Toţi actorii nominalizaţi la premii în acest an sunt albi, condiţii în care şefa BAFTA, Amanda Berry, s-a declarat „foarte dezamăgită” de lipsa de diversitate.

Joaquin Phoenix, starul din „Joker”, este favoritul categoriei cel mai bun actor, la 11 ani după ce Heath Ledger a câştigat postum acest premiu pentru acelaşi rol cu filmul „The Dark Knight”.

La categoria cel mai bun actor au mai fost nominalizaţi Taron Egerton, cu rolul Sir Elton John din „Rocketman”, Leonardo DiCaprio cu rolul din „Once Upon A Time…In Hollywood”, Adam Driver cu „Marriage Story” şi respectiv Jonathan Pryce pentru rolul din „The Two Popes”.

Margot Robbie este nominalizată de două ori la categoria cea mai bună actriţă în rol secundar cu producţiile „Bombshell” şi „Once Upon A Time…In Hollywood”. La această categorie a mai fost nominalizată şi Scarlett Johansson cu rolul din „Jojo Rabbit”.

Johansson a mai fost nominalizată la categoria cea mai bună actriţă în rol principal cu drama Netflix „Marriage Story”. La această categorie au mai fost nominalizate Renee Zellweger pentru rolul lui Judy Garland din „Judy”, Jessie Buckley cu „Wild Rose”, Charlize Theron cu „Bombshell” şi Saoirse Ronan cu rolul din „Little Women”.

Articole similare

Joaquin Phoenix, actorul care a luat Oscarul pentru JOKER, va deveni tată

Jaquin Pheonix a dominat galele de film de la începutul anului, câștigând, pe rând, Premiul Oscar, P...

HBO pregătește un competitor serios pentru Netflix și Disney + (VIDEO)

HBO Max a scos un trailer de 30 de secunde din care reies propunerile platformei pentru librăria lor...

Joaquin Pheonix a câștigat Premiul Oscar pentru "Cel mai bun actor" în rolul din Joker

După ce a câștigat aproape toate premiile cinematografiei ale acestui an, Joaquin Pheonix a câștigat...