Advertisement
Advertisement

Fă-ți propria seră chiar la tine acasă! Cum se îngrijesc suculentele, plantele cu cele mai puține pretenții

CoolNews, NEWS
share

Îngrijirea plantelor suculente poate fi un proces simplu și plin de satisfacții, deoarece aceste plante sunt rezistente și adaptables, dar necesită totuși atenție și îngrijire adecvată pentru a prospera în mediul lor. Iată câteva sfaturi importante pentru îngrijirea plantelor suculente:

  1. Sol și drenaj: Alege un amestec de sol special pentru suculente sau pregătește-ți propriul amestec, combinând pământ de grădină cu nisip și piatră ponce pentru a asigura un drenaj bun și o aerare adecvată a rădăcinilor.
  2. Iluminare: Plantele suculente au nevoie de multă lumină pentru a crește și a se dezvolta sănătos. Plasează-le într-un loc luminos, cu expunere directă la soare sau într-o fereastră bine luminată. Dacă plantele suculente sunt în interior, rotește-le periodic pentru a asigura o expunere uniformă la lumină.
  3. Udarea: Oferă plantei suculente cantitatea potrivită de apă. Lasă solul să se usuce complet între udări și asigură-te că ghiveciul are un sistem de drenaj bun pentru a evita stagnarea apei, care poate duce la putrezirea rădăcinilor. Este mai bine să udăm mai puțin decât prea mult!
  4. Temperatura: Plantele suculente preferă temperaturi moderate până la calde, între 18 și 24 de grade Celsius în timpul zilei. Evită expunerea la temperaturi extreme sau la curenți de aer reci, în special în timpul iernii.
  5. Îngrășăminte: Hrănește plantele suculente o dată pe lună în sezonul de creștere, folosind un îngrășământ lichid diluat la jumătate din concentrația recomandată pe ambalaj. Evită supraîngrășarea, deoarece poate afecta sănătatea plantelor.
  6. Reîmprospătarea solului: La fiecare câțiva ani, schimbă solul plantelor suculente pentru a le oferi un mediu proaspăt și bogat în nutrienți.

În concluzie, îngrijirea plantelor suculente poate fi o experiență plăcută și relaxantă dacă urmezi aceste sfaturi de bază. Cu puțină atenție și răbdare, vei fi recompensat cu plante frumoase și sănătoase care vor aduce o notă de prospețime și frumusețe în casa ta sau în grădină.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Cele mai delicioase ceaiuri din lume: Un ghid pentru iubitorii de infuzii aromate

Ceaiul este una dintre cele mai populare băuturi din lume, apreciată pentru varietatea sa de arome ș...

Magnoliile fac furori în București. Care este istoria uneia dintre cele mai vechi plante

Magnoliile sunt printre cele mai frumoase și fascinante flori cu care ne întâlnim în natură. Cu o is...

5 orașe pe care le poți vizita pentru prețul unui buchet de flori

Este din nou acel moment al anului în care salutăm primăvara cu un ghiocel sau un simbol al noroculu...