Cele mai delicioase ceaiuri din lume: Un ghid pentru iubitorii de infuzii aromate

CoolNews, NEWS
share

Ceaiul este una dintre cele mai populare băuturi din lume, apreciată pentru varietatea sa de arome și beneficiile pentru sănătate. Iată câteva dintre cele mai delicioase și apreciate tipuri de ceaiuri:

1. Ceaiul Verde

Originar din China și Japonia, ceaiul verde este renumit pentru proprietățile sale antioxidante. Cu un gust ușor amărui și arome subtile de iarbă și florale, ceaiul verde este perfect pentru cei care caută o băutură revigorantă și sănătoasă. Cele mai cunoscute varietăți includ Sencha, Matcha și Gyokuro.

2. Ceaiul Negru

Ceaiul negru este fermentat complet, ceea ce îi conferă o aromă puternică și bogată. Acesta este popular în întreaga lume, cu varietăți notabile precum Assam și Darjeeling din India, Ceylon din Sri Lanka și Earl Grey, care este aromatizat cu ulei de bergamotă. Ceaiul negru este adesea savurat cu lapte și zahăr, mai ales în tradiția britanică.

3. Ceaiul Oolong

Ceaiul Oolong, o combinație între ceaiul verde și cel negru, trece printr-un proces parțial de fermentare. Acesta are un spectru larg de arome, de la note florale și fructate până la arome mai prăjite și lemnoase. Varietăți precum Tie Guan Yin și Da Hong Pao sunt foarte apreciate de cunoscători.

4. Ceaiul Alb

Considerat cel mai puțin procesat dintre toate ceaiurile, ceaiul alb păstrează majoritatea antioxidanților și are un gust delicat, dulce și floral. Provenit în principal din provincia Fujian, China, ceaiul alb este apreciat pentru subtilitatea și puritatea sa.

5. Ceaiul de Mușețel

Acest ceai din plante, obținut din flori de mușețel uscate, este cunoscut pentru proprietățile sale calmante și este frecvent utilizat pentru a induce somnul și a reduce stresul. Cu o aromă dulce și ușor fructată, ceaiul de mușețel este un favorit pentru serile liniștite.

6. Ceaiul Rooibos

Originar din Africa de Sud, ceaiul rooibos este lipsit de cofeină și bogat în antioxidanți. Are o aromă dulce, ușor de nucă, și este adesea savurat simplu sau cu lapte și miere. Rooibos-ul poate fi găsit în varietăți simple sau aromatizate cu vanilie sau citrice.

7. Ceaiul de Mentă

Acest ceai din plante este popular pentru efectul său revigorant și calmant asupra sistemului digestiv. Cu un gust răcoritor și mentolat, ceaiul de mentă este ideal pentru a fi savurat atât cald, cât și rece.

Ceaiurile oferă o diversitate incredibilă de arome și beneficii pentru sănătate, făcându-le o alegere excelentă pentru orice moment al zilei. Fie că preferi ceaiul verde revigorant, ceaiul negru robust sau un ceai din plante liniștitor, există întotdeauna un ceai potrivit pentru gusturile și nevoile tale.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Ziua internațională a ceaiului: Cum a apărut băutura aromatizată

Ceaiul, una dintre cele mai populare băuturi din lume, are o istorie îndelungată și fascinantă, care...

Șase români, alături de cei mai mari miliardari ai lumii în topul Forbes. Cine sunt și ce avere au...

România se mândrește cu prezența a șase miliardari în clasamentul mondial publicat de revista Forbes...

Magnoliile fac furori în București. Care este istoria uneia dintre cele mai vechi plante

Magnoliile sunt printre cele mai frumoase și fascinante flori cu care ne întâlnim în natură. Cu o is...