Elena Pagu spune la TEDxEroilor cum poți să stabilești noi recorduri mondiale chiar și la 90 de ani

Celebrități, CoolNews
share

Luna trecută, la Campionatele Mondiale de Atletism pentru Seniori din Coreea, Elena Pagu a obținut medalia de aur la proba de 3.000 de metri, la categoria ei de vârstă.

Nu doar că le-a luat aurul, dar Elena Pagu a doboarât și un record mondial, fiind cea mai în vârstă participantă care a reușit să ducă la bun sfârșit o astfel de cursă. Colegele ei, mai ”tinerele”, aveu cam 75 de ani.

Ăn 2016, la 90 de ani, Elena Pagu a mai câștigat medalia de aur și la 5.000 de metri la o competiție din Australia. Și când ai asemenea rezultate, mulți se întreabă cum e posibil. Pentru curioși, Elena Pagu spune la TEDxEroilor cum poți să stabilești noi recorduri mondiale chiar și la 90 de ani

Elena Pagu s-a născut la 25 iulie 1926 și a petrecut primii ani din viață la 7 km de Piatra Neamț. Când a intrat la liceu, părinții ei au decis că e mai bine să meargă pe jos la școală în fiecare zi, mai mulți kilometri, decât să se mute în alt oraș. Așa a început povestea doamnei care inspiră azi pe mulți prin exemplul personal.

Printre oamenii speciali care-și vor spune poveștile la cea mai lungă conferință de tip TEDx din România, care va avea loc între 5 și 7 mai, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, se va afla și Elena Pagu. Este o ocazie unică pentru a afla direct de la ea cum vârsta poate fi doar un număr în buletin și nu ar trebui să inflențeze modul în care ne gândim la lucrurile care sunt sau nu posibile.

„La TEDxEroilor credem că orice provocare este o oportunitate, iar viitorul va arătă așa cum ni-l construim. Ca în fiecare an și anul acesta ne-am propus să aducem sub lumina reflectoarelor idei deosebite care pot avea un impact în comunitate invitând oameni pasionați de ceea ce fac, oameni ale căror idei transformate în acțiune pot da formă viitorului”, declară Vlad Gliga, curatorul TEDxEroilor.

Conferința TEDxEroilor va consta în 2 zile pline de discursuri ale unor speakeri naționali și internaționali, networking și schimb de idei. În plus, în cea de-a treia zi a evenimentului,TEDxEroilor organizează TEDxAdventures – o zi dinamică dedicată unor activități și ateliere diverse.

Tema evenimentului de anul acesta, ”Challenging Tomorrow”, aduce în discuție provocările pe care le presupune ziua de mâine în domenii și sectoare diferite precum tehnologia, educația, ecologia, viața socială și politică, în economie etc.

Mai multe detalii despre speakerii confirmați la TEDxEroilor 2017 pot fi găsite pe siteul www.tedxeroilor.com, dar și pe pagina de Facebook www.facebook.com/TEDxEroilor pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Biletele pentru TEDxEroilor – Challenging Tomorrow se pot achiziționa accesând linkul goo.gl/nE4qTf.

Articole similare

Timp de o zi, Timișoara devine capitala ideilor demne de răspândit, la TEDx

Pe 17 noiembrie, Timișoara se va afla din nou pe harta internațională a orașelor care găzduiesc even...

Atleta Elena Pagu devine vlogger la 92 de ani

La 92 de ani aleargă și mai și câștigă concursuri pentru veterani. De azi, Elena Pagu devine și vlog...

Care sunt cele 5 noi nume de la TEDxEroilor Mind The Gap

Cel mai complex eveniment TEDx din România își mărește lista de speakeri cu 5 nume noi. Între 4 și 6...