Timp de o zi, Timișoara devine capitala ideilor demne de răspândit, la TEDx

CoolNews
share

Pe 17 noiembrie, Timișoara se va afla din nou pe harta internațională a orașelor care găzduiesc evenimente de tipul TEDx. Aproximativ 500 de participanți se vor putea inspira de la cei 10 speakeri care vor urca pe scena TEDx Timișoara.

Anul acesta, tema evenimentului, Mind the gap, va propune discuții în jurul termenului englezesc “gap”, care poate fi asemănat cu un spațiu care îngreunează evoluția, creează rupturi sau împiedică atingerea adevăratului potențial al fiecăruia dintre noi.

Primii speakeri confirmați ai TEDxTimișoara – Mind the gap sunt:

  • Nansi Lungu – Consumers Behaviour Coordinator @ Bitdefender

Coordonator al Departamentului de Psihologie a Consumatorului din cadrul companiei Bitdefender, lector la Universitatea Titu Maiorescu, precum și fondatorul firmei Mindset, Nansi Lungu este un analist și antrenor de comportament cu un background interdisciplinar (științe cognitive, logică și filozofie). Formarea sa științifică acoperă psihologia aplicată, psihologia evoluționistă și teoria raționalității limitate.

Cu o experiență variată în domeniul educației, Nansi Lungu lucrează la dezvoltarea mecanismelor educaționale care iau în considerare limitările profilării psihologice, precum și limitările în înțelegerea comportamentului uman.

El a dezvoltat o serie de programe de formare profesională și educațională, precum și campanii publicitare care au ca punct de plecare considerații privind diferite tipuri de comportament și justificarea lorevoluționistă. Interesele sale se datorează examinării modului în care luăm decizii, incalculabilitatea și sistemele nedeclarate, erorile cognitive, studiului rolului auto-iluziei în viața de zi cu zi, precum și studiile privind emoția, consiliul și motivația

  • Oana Gheorghiu & Carmen Uscatu – Co-fondatoare Dăruiește Viață

Noi Facem Un Spital. Primul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România ultimilor 30 de ani. Acest proiect reprezintă mai mult decât construcția în sine a spitalului, este un fenonem social în care românii și-au dat voie să creadă că și în România se pot face lucruri.

Pentru Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, „Mind the gap” înseamnă să crezi în forțele proprii, să nu renunți, să faci să se poată tot ceea ce autoritățile îți spun „că nu se poate”, să-ți iei energia din obstacole și orice pas în spate să fie doar pentru a-ți lua avânt.

  • Radu Ticiu –  CEO Timișoara Startup Hub

Cu un istoric personal de activism civic și de tineret, în organizații-suport și de dezvoltarelocală, Radu lucrează din 2004 în domeniul sprijinirii antreprenoriatului și al ecosistemului tech local.

Radu a inițiat în 2013 o implementare locală a conceptului global Coder Dojo, dedicat educației gratuite, informale bazată pe voluntariat, în domeniul programării. De atunci, a ajutat peste 40 de grupuri să creeze și să opereze în diverse geografii, dojo-uri locale, în beneficiul câtorva mii de tineri.

  • Diana Buluga – Coordonator Terapie prin Artă by Create. Act. Enjoy

Diana Buluga a înfiinţat în 2013, alături de foşti colegi de facultate, Asociația Create. Act. Enjoy, iar activitățile cu care „Create-ul” a devenit cunoscut sunt atât artele spectacolului şi producţia de film, cât şi acţiuni sociale, comunitare şi de dezvoltare personală. Diana este coordonator al programului Terapie prin Artă by Create. Act. Enjoy, desfășurat în spitalele clujene. De 5 ani, Diana face parte și din trupa Teatrului Naţional Cluj-Napoca. Activitatea sa profesională desfăşurată atât în sectorul independent, cât şi în cel de stat îi oferă o maturitate artistică şi un spirit liber şi mereu deschis la provocări, ingrediente vitale omului creativ al zilelor noastre.

  • Fredrik Larson –  Co-fondator Renascentia Consulting

Fredrik este antreprenor și consilier pentru mai multe companii pe care le susține pe parcursul dezvoltăriilor.  Cel puțin în percepția sa, el nu a încetat niciodată să exploreze noi teritorii bazate pe cele două motto-uri – “Dezvoltarea se face întotdeauna în zona non-confort” și “Același lucru este plictisitor”.

  • Diana Calfa – Managing Partner Morphoza

Studiile de specialitate în domeniul sociologiei și politologiei, dar și începuturile implicării sale în politică, o recomandau drept un promotor al schimbării reale și profunde a felului în care se face politica în România. Totuși, Diana Calfa a ales să pornească de la zero, într-un domeniu creativ, conturând, împreună cu soțul său, un produs complet de amenajări interioare, în care cineva să își asume responsabilitatea întregului: Morphoza: Design. Build. Furnish.

De mai bine de 10 ani, Diana, împreună cu echipa sa, transformă fiecare proiect la care lucrează într-o poveste autentică, care se potrivește spațiului și răspunde din punct de vedere funcțional și estetic cerințelor și necesităților clienților firmei.

  • Manuela Strinu – Host

Manuela este business analyst, cu experiență în programare și jurnalism. Inginer, apoi corespondent desemnat Reporter European al Anului de către Reprezentanța Comisiei Europe în România, aduce împreună, în IT, tot ce a învățat urmându-și pasiunile spre dezvoltare software, presă scrisă, online și TV, proiecte internaționale și voluntariat.

Biletele sunt disponibile pe www.tedxtimisoara.ro/bilete.

Articole similare

[BREAKFAST] Diplome de Bacalaureat false, vândute cu 2.000 de euro bucata, la Timișoara. Ce au desco...

Mai mulți studenți ar fi plătit mii de euro pentru o diplomă de Bacalaureat falsă. În baza acestor d...

(P) Gala Premiilor UNITER la Timișoara excelența teatrului românesc în Capitala Europeană a Culturii...

Gala Premiilor UNITER va poposi din nou, după 6 ani, în Timișoara – Capitala Europeană a Culturii în...

[BREAKFAST] Timișorean condamnat la 3 ani de închisoare după ce a aflat parolele de Facebook ale pri...

Un timișorean a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare după ce a obținut ilegal parolel...