Confidenţialitate

Dispozitiv anti-Covid: Creează curenţi de aer locali care limitează circulaţia picăturilor expulzate de oameni când vorbesc (AUDIO)

Energia aia bună
share

Inginerul care a proiectat sistemul de frânare ABS pentru mașini a inventat acum un dispozitiv anti-Covid-19, relatează Reuters.

Ajuns la vârsta de 84 de ani, Palazzetti a făcut un dispozitiv de dimensiunea unui ibric electric, care creează curenţi de aer locali și limitează circulaţia picăturilor expulzate de oameni în timpul vorbirii.
„L-am numit Biostopper şi este folosit pentru a crea un câmp aerodinamic, astfel încât toată respiraţia pe care o emite o persoană când vorbeşte să se întoarcă la ea”, a explicat el.

Advertisement
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Echipa speră să definitiveze un prototip până la sfârşitul lunii iulie şi să scoată produsul pe piaţă până la sfârşitul verii.

„Conceptul este simplu, scopul nu este de a ucide virusul, ci de a reduce distanţa de siguranţă dintre oameni, a spus el.”
Biostopper a fost proiectat iniţial pentru a permite apropierea dintre două persoane, însă poate funcţiona şi în cazul unor grupuri restrânse.

Articole similare

Anglia: O firmă de robotică a inventat un dispozitiv pentru distanțarea fizică (AUDIO)

Dispozitivul a fost pus deja în vânzare. Prima companie care l-a folosit a reușit să oprească răspâ...

Neymar testat pozitiv cu COVID-19

Neymar a fost testat pozitiv cu noul Covid-19. Anunțul a fost făcut chiar de PSG - clubul de fotbal...