Confidenţialitate

Dicționarul Cambridge a schimbat definiția cuvintelor „bărbat” și „femeie”

CoolNews, NEWS
share

Dicționarul Cambridge și-a actualizat definițiile pentru cuvintele „bărbat” și „femeie” pentru a include și persoanele transgender.

Definiția femeii este acum „un adult care trăiește și se identifică ca femeie, deși s-ar fi putut spune că au un sex diferit la naștere” alături de prima definiție – „o ființă umană adultă de sex feminin”.

De asemenea, oferă două exemple despre cum ar putea fi folosit corect într-o propoziție, inclusiv „Maria este o femeie căreia i s-a atribuit sexul masculin la naștere”.

În mod similar, definiția pentru bărbat include acum „un adult care trăiește și se identifică ca bărbat, deși s-ar fi putut spune că are un sex diferit la naștere” – cu o propoziție exemplu care spune „Mark este un bărbat trans”.

Dr Jane Hamlin, președintele organizației de caritate Beaumont Society, care sprijină persoanele trans și non-binare, a salutat includerea noii definiții.

Ea a spus pentru The Telegraph: „Este o veste atât de bună. S-au scris atât de multe dezinformări și prostii despre definițiile „bărbat” și „femeie” în ultima vreme, dar aceste definiții sunt clare, concise și corecte. Felicitări echipei dicționarului Cambridge!

Un purtător de cuvânt al Cambridge Dictionary a spus: „Editorii noștri au făcut această schimbare în octombrie.

Au studiat cu atenție modelele de utilizare a cuvântului femeie și au concluzionat că această definiție este una de care cei care învață limba engleză ar trebui să fie conștienți pentru a înțelege mai bine limba.

Prima definiție rămâne neschimbată și continuă să fie „o ființă umană adultă.

Dicționarele noastre sunt scrise pentru cei care învață limba engleză și sunt concepute pentru a ajuta utilizatorii să înțeleagă limba engleză așa cum este folosită în prezent. Ele sunt compilate prin analiza unui corpus mare de texte în limba engleză (peste două miliarde de cuvinte în total) preluate din toate domeniile scrisului și publicării, ceea ce ne permite să vedem exact cum este folosită limba.

Actualizăm în mod regulat dicționarul nostru pentru a reflecta schimbările în modul în care este folosită limba engleză, pe baza analizei datelor din acest corpus.”

Vestea vine după ce Dictionary.com a anunțat „femeia” drept Cuvântul anului 2022.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

[BREAKFAST] Un italian care și-a obligat soția să nu se spele și să stea pe întuneric din cauza fact...

Curtea Supremă a Italiei a confirmat o condamnare la un an şi cinci luni de închisoare pronunţată de...

[BREAKFAST] O femeie le-a spus accidental colegilor că „a făcut pe ea numărul 2” pe Whatsapp

Ingredientele unei dimineți perfecte? Pentru unii energie debordantă, un mic dejun copios, bună disp...

Bărbatul cu cea mai mare familie din lume: 38 de soții, 89 de copii și 36 de nepoți, a murit

A murit bărbatul care zicea că are cea mai mare familie din lume: 38 de soții, 89 de copii și 36 de ...