Dacă ai un site .ro, de la anul ai bani de dat

CoolNews
share

Dacă îți faci un site sau un blog .ro acum plătești o singură dată înregistrarea domeniului – cam 61 de dolari. Din 2018 vor trebui însă să plătești o taxă anuală în jur de 12 Euro + TVA pentru a menține domeniul .ro activ.

Tariful practicat de registrul de domenii „.ro” va fi de 6 EUR/an, fără TVA, acesta fiind tariful care va fi oferit registrarilor acreditați ROTLD, care vor putea adăuga propriile comisioane și taxe. Pentru cei care vor opta să plătească direct prin rotld.ro va fi percepută o taxă anuală de 12 Euro + TVA.

În Europa, în mod treptat, toate țările au trecut la înregistrarea pe perioadă limitată de timp a domeniilor cod de țară și reînnoirea în cazul în care solicitantul dorește folosirea în continuare a numelui. În prezent, România este singura țară din Europa care nu a introdus un tarif de mentenanță anuală pentru domenii.

Domeniile înregistrate înainte de 01.03.2013 vor primi minim 3 luni perioada de grație pentru plata serviciului de mentenanță, astfel încât primele domenii vor expira începând cu 01.06.2018.

Articole similare

Domeniile .ro se plătesc anual din 2018

Dacă ți-ai luat un domeniu.ro, din martie 2018 ai de plătit anual o taxă pentru el. Până acum, plăte...

Ziua nașterii Internetului. Cum a arătat primul mesaj transmis între două calculatoare

Prima conexiune între două calculatoare s-a realizat la 29 octombrie 1969, când s-au transmis pe rân...

Cântăreața Avril Lavigne este cea mai periculoasă celebritate pentru căutarile pe net

Avril Lavigne este cea mai periculoasă celebritate atunci când vine vorba de căutari pe internet, an...