Cele mai bune ore de postat pe social media: Cum să scoți rezultate maxime

CoolNews, NEWS, Tech
share

În era digitală, social media joacă un rol crucial în strategia de marketing a oricărei afaceri. Pentru a maximiza impactul și a ajunge la publicul țintă, este esențial să postezi la momentul potrivit. Alegerea celor mai bune ore de postat pe social media poate face diferența între un conținut vizualizat și unul ignorat.

Facebook: Este recomandat să postezi între orele 9:00 și 13:00, de marți până joi. Aceste intervale se dovedesc a fi cele mai eficiente deoarece majoritatea utilizatorilor sunt activi în timpul pauzelor de prânz și la începutul zilei de lucru. Studiile arată că engagementul scade semnificativ în weekend și seara târziu.

Instagram: Pe Instagram, cele mai bune ore pentru postare sunt dimineața devreme (7:00-9:00) și seara târziu (18:00-21:00). Aceste perioade corespund momentelor când utilizatorii își verifică telefoanele înainte și după programul de lucru. De asemenea, miercuri și joi se înregistrează cel mai mare nivel de interacțiune.

Twitter: Pentru Twitter, intervalul optim este între 12:00 și 15:00, de luni până vineri. Majoritatea utilizatorilor accesează platforma în timpul pauzelor de prânz și imediat după orele de lucru. Evită să postezi în weekend, când activitatea este mai redusă.

LinkedIn: LinkedIn este o platformă profesională, iar utilizatorii sunt cel mai activi în timpul săptămânii de lucru. Cele mai bune ore de postare sunt între 10:00 și 12:00, marți, miercuri și joi. Aceste momente sunt ideale pentru a atrage atenția profesioniștilor în timpul pauzelor de dimineață și înainte de întâlnirile de prânz.

TikTok: Pe TikTok, orele de vârf sunt între 18:00 și 22:00, iar zilele de vineri și sâmbătă înregistrează cel mai mare nivel de activitate. Utilizatorii își petrec serile și sfârșiturile de săptămână navigând prin conținut video.

Pentru a maximiza vizibilitatea și engagementul pe social media, este bine să-ți adaptezi programul de postat în funcție de platforma utilizată și comportamentul publicului tău țintă. Prin postarea în intervalele optime, îți poți asigura un impact mai mare și o interacțiune sporită cu conținutul tău.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Am relansat aplicația Virgin Radio Romania! Descarc-o acum

Avem o veste super tare pentru voi! Am relansat aplicația Virgin Radio România și acum o poți descăr...

[BREAKFAST] Există un loc în care nu există internet și telefonul mobil este interzis. Vezi aici und...

Fără doar și poate, telefonul este o extensie a noastră în zilele actuale. Multe persoane se confrun...

Together in EU. Ransomware, malware, viruși, cai troieni, programe spion. Strategia UE pentru cybers...

Directoratul Național pentru Securitate Cibernetică atenționează că infractorii cibernetici au ident...