[BREAKFAST] Există un loc în care nu există internet și telefonul mobil este interzis. Vezi aici unde se află

CoolNews, NEWS
share

Fără doar și poate, telefonul este o extensie a noastră în zilele actuale. Multe persoane se confruntă cu o adevărată dependență de aceste device-uri. Dar, într-o lume în care tehnologia există la tot pasul, cine ar fi crezut că, în prezent, există orașe unde telefoanele mobile sunt interzise?

Deși pare a fi scenariul unui film, este, de fapt, realitatea prin care trec locuitorii unei zone urbane din Virginia de Vest. Orașul unde telefoanele sunt interzise se numește Green Bank și este cunoscut ca fiind cel mai liniștit oraș din lume. Aici locuiesc 143 de persoane care nu au telefon și care reușesc să mențină o comunicare eficientă prin alte mijloace.

Potrivit publicației New York Times, în Green Bank nu doar telefoanele sunt interzise. Locuitorii de aici nu au voie să folosească device-uri cu acces la internet wireless și nici Bluetooth. Singura metodă prin care aceștia comunică cu restul lumii este prin folosirea telefoanelor fixe situate la marginea orașului. În imediata apropiere a orașului Green Bank se află Telescopul Robert C. Byrd Green Bank. Acesta este cel mai mare radiotelescop dirijabil din lume care acționează în condiții speciale. Tot aici, au loc unele dintre cele mai importante cercetări științifice la nivel mondial.

Motivul pentru care aici nu se folosesc telefoane mobile este pentru că acesta poate interfera cu semnalele pe care telescopul le primește de la cele mai îndepărtate galaxii. Pentru ca semnalele primite să fie cât mai corecte, este necesară crearea unui spațiu fonic lipsit de orice zgomot perturbator.

Telescopul Robert C. Byrd Green Bank se află în mijlocul unei pustietăți, unde este perfectă liniște. Aici, nu se aud niciun zgomot și nicio frecvență radio pe o rază de 13.000 de mile.

Unii dintre ei au recunoscut că, din când în când, mai folosesc cuptoarele cu microunde. Pentru că și acestea produc zgomote ce interferează cu Telescopul Robert C. Byrd, locuitorii din Green Bank sunt foarte atenți. O simplă greșeală le-ar putea aduce o urmărire penală.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Un nou hit de la IRAIDA și Puya - ,,Las-o așa”

După succesul piesei ,,Opriți planeta", IRAIDA și Puya revin cu un nou hit care nu-ți va da pace. Ve...

[BREAKFAST] Andrei Niculae, impresionat de un frigider inteligent: „Mă uitam cu gura căscată”

Weekendul trecut, Andrei Niculae a participat la un eveniment unde a avut ocazia să prezinte un show...

Cele mai bune ore de postat pe social media: Cum să scoți rezultate maxime

În era digitală, social media joacă un rol crucial în strategia de marketing a oricărei afaceri. Pen...