Cine este Şerban Ghenea, canadianul de origine română care a câștigat premiul Grammy

CoolNews, NEWS
share

Șerban Ghenea a câștigat, duminică, 4 februarie 2024, premiul Grammy în calitate de inginer de sunet/mixaj la albumul „Midnights” al lui Taylor Swift. A mixat muzică pentru artiști celebri, printre care Michael Jackson, Beyoncé, Justin Timberlake, Usher, Taylor Swift, Bruno Mars, Kelly Clarkson, Katy Perry și mulți alții. 

Șerban Ghenea este un inginer de sunet și mixer româno-canadian, născut în București în 1969. La vârsta de 7 ani a emigrat cu familia sa în Montreal. A studiat muzica la John Abbott College, Concordia University și Universitatea McGill din Montreal.

Ambasada României în Statele Unite a scris despre Șerban Ghenea într-o postare pe Facebook:

Felicitări lui Şerban Ghenea care a câştigat un premiu Grammy ca inginer de sunet pentru albumul Taylor Swift! Acesta este cel de-al cincilea premiu Grammy al lui Șerban Ghenea, făcându-l primul non-artist care a câștigat de cinci ori „Albumul anului”, potrivit Billboard. El a câștigat anterior același premiu pentru albumele lui Swift „1989” și „Folklore”, „25” al lui Adele și „24K Magic” al lui Bruno Mars.
De-a lungul carierei sale, Şerban Ghenea a câştigat 19 premii Grammy şi trei premii Latin Grammy. A mixat piese pentru artiști precum Michael Jackson, Janet Jackson, Beyoncé, Justin Timberlake, Usher, Bjork, Thirty Seconds to Mars, Faith Hill, Carrie Underwood, Jewel, Santana, Ozomatli, Shakira și mulți alții. În ianuarie 2024, Ghenea a mixat peste 225 de single-uri și albume no. 1. Anul acesta, Șerban Ghenea a fost nominalizat la șapte premii Grammy.

Un alt român care a câștigat un premiu Grammy este Sergiu „Rappy” Gherman. A produs două dintre piesele de pe albumul lui Kendrick Lamar cu care a câștigat premiul “Cel mai bun Album Rap” la premiile Grammy din 2023.

 

sursa foto: Twitter

Articole similare

Holy Molly - la un pas de Grammy-uri. Artista declară că ar fi avut șansa să cânte la celebrul eveni...

Premiile Grammy adună cele mai mari vedete din lume la un loc. Beyonce, Celine Dion, Bruno Mars, Ade...

Premiile Grammy 2024: Record istoric pentru Taylor Swift, după ce artista a primit a patra oară trof...

S-au decernat premiile Grammy care recompensează performanțele din industria muzicală. Cântăreața am...

Jennifer Lopez, discuție aprinsă cu soțul ei, Ben Affleck, la Gala Premiilor Grammy

Jennifer Lopez i-a cerut soțului ei iubit, Ben Affleck, în timpul galei Premiilor Grammy de duminică...