Confidenţialitate

Ce spune Garry Kasparov despre ce e corect și ce nu în „The Queen’s Gambit”

CoolNews, Filme
share

Probabil că mulți dintre voi nu știți asta, dar marele campion Garry Kasparov a fost unul din consultanții care s-au ocupat ca „The Queen’s Gambit” să fie extrem de real atunci când vine vorba de șah.

Garry Kasparov: Propunerea a venit din două surse. Prima, am primit un telefon de la Bruce Pandolfini, [care a fost consultant de șah pentru serial]. Il cunosc bine. Bruce a spus că va fi angajat în acest proiect, iar Scott Frank a vrut să discute cu mine. Și cam în același timp, nu sunt sigur care a fost primul apel, dar am primit un mesaj de la prietenii mei, creatorii Game of Thrones, David Benioff și Weiss, care sunt foarte buni prieteni cu Scott. Și au mai spus: „Scott face ceva interesant în șah și vrea să vorbească cu tine”. S-a sfârșit cu mine și soția mea intrând în Boulud Sud, restaurantul din Upper West Side. Scott era acolo, Bruce era acolo și alți câțiva tipi care au lucrat cu Scott și am avut o conversație plăcută.

„Trebuie să garantezi că jocurile care se joacă, trebuie să arate real. Vor fi o grămadă de șahisti care vor să spună: „E o prostie”, asta a fost prima condiție pe care Garry Kasparov .

Multe filme de șah sau filme în care șahul este expus, pur și simplu nu puteau pune piesele corect sau tabla de șah a fost rotită cu 90 de grade. Un film despre jucătorii de șah, competiții de șah, ar trebui să fie șah complet, adevărat. Și oamenii, dacă au calificări, ar trebui să recunoască că este un joc real în serial.”

 

Articole similare

”The Queen's Gambit'' va fi adaptat pentru scenă, într-un musical

Cea mai urmărită mini-serie de pe Netflix a fost cumpărată de o companie de producţie din New York. ...

Cum arată topul Netflix la sfârșit de săptămână: The Queen's Gambit rămâne în TOP 10

Topul Netflix pare să fie dominat săptămâna asta de filmele de Crăciun. În acest moment, 2 din ce...

Întrebarea “Cum să joci șah?”, la cel mai mare nivel de căutări din ultimii 9 ani, datorită serialul...

Netflix a anunțat că miniseria “The Queen’s Gambit” a bătut recordurile de audiență, pentru prima lu...