(P) Cum arată lupta pentru Premiile Emmy 2021

Filme
share

A 73-a ediție a Premiilor Emmy va avea loc pe 19 septembrie, la L.A. Live din Downton Los Angeles. Nominalizările au fost anunțate deja și specialiștii încearcă să anticipeze rezultatele.

Ted Lasso este marea revelație de până acum, reușind să fie comedia nou-apărută cu cele mai multe nominalizări în istorie. Mai exact, are 20 la număr și a doborât recordul stabilit de Glee în 2010.

Iată, așadar, cum  arată lupta la principalele categorii:

Ted Lasso, favorit la categoria cel mai bun serial de comedie

Serialul Ted Lasso are șanse foarte mari să câștige la această categorie, în care mai concurează cu Hacks, The Flight Attendant, The Kominsky Method, Black-ish, PEN15, Emily în Paris și Cobra Kai. Producția celor de la Apple TV este considerată mare favorită, având cota 1.15 la pariuri. Pe locul doi pe lista favoritelor se află Hacks și The Flight Attendant, ambele cu cota 9.00. Ted Lasso a apărut pe Apple TV pe 14 august 2020 și a primit reînoirea pentru un nou sezon la doar cinci zile de la lansare. Acesta a apărut în iulie 2021, iar anul următor este așteptat și sezonul cu numărul 3. Din distribuția Ted Lasso fac parte Jason Sudieikis, Hannah Waddingham și Jeremy Swift.

 

The Crown pornește cu prima șansă la categoria cel mai bun serial dramatic

Serialul The Crown are șansa să câștige al patrulea premiu Emmy, fiind favorit de departe la această categorie. La casa de pariuri 888sport, The Crown are cota 1.20 și depășește serialele The Mandalorian (cota 6.00), Bridgerton (cota 7.00), The Handmaid’s Tale (cota 11.00), Pose (cota 21.00), Lovecraft Country (cota 26.00), The Boys (cota 31.00) și This Is Us (cota 34.00). The Crown, serialul disponibil pe Netflix inspirat din viața Reginei Elizabeta a II-a, are patru sezoane și un total de 40 de epsioade. Povestea se axează de la nunta din 1947 cu Philip, ducele de Edinburgh, până în 1990. De altfel,  în ultimul sezon un rol important are și povestea Prințesei Diana.

 

Luptă strânsă la categoria cea mai bună miniserie sau antologie

La această categorie nominalizate au fost The Queen’s Gambit, Mare of Easttown, I May Destroy You, The Underground Railroad și WandaVision. Specialiștii anticipează însă că lupta se va da între The Queen’s Gambit și Mare of Easttown. Primul are cota 1.44, în timp ce Mare of Easttown are cota 2.25. The Queen’s Gambit este unul dintre cele mai apreciate seriale de pe Netflix din 2020 și a câștigat deja două Globuri de Aur. Serialul urmărește povestea lui Beth Harmon, o tânără jucătoare de șah foarte talentată, care își urmează drumul spre elita acestui joc. În schimb, Mare of Easttown este o producție HBO Go formată din 7 episoade, care prezintă ancheta unei crime dintr-un mic orășel de lângă Philadelphia.

 

RuPaul’s Drag Race, cu cele mai mari șanse la categoria cel mai bun Program Competiție

Aflat la al 13-lea sezon, RuPaul’s Drag Race este considerat mare favorit la această categorie, având doar cota 1.05. Are deja 19 Premii Emmy câștigate pentru sezoanele precedente și specialiștii se așteaptă să se impună fără probleme la această categorie. Pe listă se mai află Nailed It! (cota 8.00), The Voice (cota 11.00), The Amazing Race (cota 13.00) și Top Chef (cota 13.00). Succesul acestui reality show a dus și la apariția unor spin-off-uri. De asemenea, este considerat cel mai de succes program difuzat de LogoTV, fiind preluat și de televiziuni din Marea Britanie, Australia, Canada, Țările de Jos și Israel.

 

Istoria Premiilor Emmy

Gala Premiilor Emmy este unul dintre cele patru evenimente majore organizate în SUA în domeniul divertismentului, alături de Grammy, Oscar și Tony. Prima ediție a Premiilor Emmy a avut loc pe 25 ianuarie 1949, dar pe atunci erau premiate doar producțiile din zona Los Angeles.

În anii ’50, Premiile Emmy au devenit un eveniment național la care erau celebrate producții de pe tot teritoriul SUA.

Simbolul acestor premii sunt celebrele statuete care se acordă încă de la prima ediție. Acestea au fost realizate de inginerul de televiziune Louis McManus în 1948.

Saturday Night Live este producția care a câștigat cele mai multe Premii Emmy în întreaga istorie, 70 la număr, din 276 de nominalizări. Pe locul doi se află Game of Thrones, cu 59 de premii din 160 de nominalizări, în timp ce pe trei este Fraiser, cu 37 de victorii din 107 nominalizări.

Articole similare

VIDEO Creatorii „Game of Thrones” revin cu „3 Body Problem” din martie

Creatorii David Benioff și D.B. Weiss (Game of Thrones), câștigători ai mai multor premii Emmy, și c...

Noi am întrebat, ascultătorii au răspuns: „Ultimul serial la care ai spus de cel puțin 3 ori “ultimu...

Avem cei mai tari ascultători! Pentru că am vrea să vorbim cu fiecare în parte, comunicăm cât putem ...

HBO oprește temporar filmările la continuarea "Game of Thrones", "House of the Dragon"

HBO oprește filmările la "House of the Dragon" , serie care vine înaintea poveștii din "Game of Thro...