Confidenţialitate

Ce spune Alexandru Rafila despre creșterea numărului de cazuri de COVID-19 în România: Oamenii au renunțat la mască

NEWS
share

Medicul Alexandru Rafila este de părere că nu redeschiderea teraselor a determinat creșterea numărului de infecții cu noul coronavirus, ci faptul că cetățenii au reununțat să poarte mască.

“Încă nu știu dacă este cazul să ne îngrijorăm, dar este cazul să fim puțin mai atenți atunci când ne relaxăm prea mult din punct de vedere al comportamentului individual, pentru că au început tot felul de discuții legate de creșterea numărului de cazuri, dacă este un efect al deschiderii teraselor sau altor măsuri de relaxare luate de autorități. Părerea mea este că lucrurile astea se întâmplă pentru că ne relaxăm noi și evităm să purtăm masca în spațiile interioare, stăm în aglomerație foarte mare, care nu permite distanțarea fizică la măcar un metru și jumătate și lucrul ăsta cred că se resimte”, a spus șeful Societății Române de Microbiologie

“Mă intereseaz în momentul de față dacă acest tren crescător va continua sau este, pur și simplu o coincidență și nu semnifică altceva decât o acumulare temporară de cazuri. Dacă, până la sfârșitul acestei săptămâni, o să vedem că acest platou – în jur de 200-250 de cazuri – reapare, atunci într-adevăr trebui să ne gândim ce se întâmplă cu infecția cu noul coronavirus. Dacă sunt cazuri care sunt distribuite oarecum uniform, este o situație… dacă avem cazuri care sunt concentrare în câteva focare, este o cu totul altă situație și reflectă o problemă la nivel local, care poate să fie gestionată mai ușor decât o transmitere crescută, în general, în România”, a adăugat specialistul, reprezentant al țării noastre la Organizația Mondială a Sănătății.

Articole similare

Coronavirus în România: 1.552 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

1.552 de cazuri noi de infectare cu Covid-19 s-au înregistrat în ultimele 24 de ore după realizarea ...

Coronavirus în România: 1.629 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a raportat vineri alte 1.629 de infecții cu coronavirus (dintr-un to...

Coronavirus în România: 1.639 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost raportate 1.639 cazuri noi de COVID-19. Au fost făcute 24.278 de teste...