Confidenţialitate

Ce spune Alexandru Rafila despre creșterea numărului de cazuri de COVID-19 în România: Oamenii au renunțat la mască

NEWS
share

Medicul Alexandru Rafila este de părere că nu redeschiderea teraselor a determinat creșterea numărului de infecții cu noul coronavirus, ci faptul că cetățenii au reununțat să poarte mască.

“Încă nu știu dacă este cazul să ne îngrijorăm, dar este cazul să fim puțin mai atenți atunci când ne relaxăm prea mult din punct de vedere al comportamentului individual, pentru că au început tot felul de discuții legate de creșterea numărului de cazuri, dacă este un efect al deschiderii teraselor sau altor măsuri de relaxare luate de autorități. Părerea mea este că lucrurile astea se întâmplă pentru că ne relaxăm noi și evităm să purtăm masca în spațiile interioare, stăm în aglomerație foarte mare, care nu permite distanțarea fizică la măcar un metru și jumătate și lucrul ăsta cred că se resimte”, a spus șeful Societății Române de Microbiologie

“Mă intereseaz în momentul de față dacă acest tren crescător va continua sau este, pur și simplu o coincidență și nu semnifică altceva decât o acumulare temporară de cazuri. Dacă, până la sfârșitul acestei săptămâni, o să vedem că acest platou – în jur de 200-250 de cazuri – reapare, atunci într-adevăr trebui să ne gândim ce se întâmplă cu infecția cu noul coronavirus. Dacă sunt cazuri care sunt distribuite oarecum uniform, este o situație… dacă avem cazuri care sunt concentrare în câteva focare, este o cu totul altă situație și reflectă o problemă la nivel local, care poate să fie gestionată mai ușor decât o transmitere crescută, în general, în România”, a adăugat specialistul, reprezentant al țării noastre la Organizația Mondială a Sănătății.

Articole similare

Nou record de vaccinare în România!

Un nou record de vaccinare! România a depășit miercuri pragul a 80.000 de imunizări zilnce împotr...

Vlad Voiculescu, demis

Vlad Voiculescu nu va mai fi ministrul Sănătății. Cererea de revocare a fost trimisă de premier cătr...

Vrei vacanță în Grecia? De când poți merge și de ce ai nevoie ca să poți intra în țară

Test PCR negativ sau certificat de vaccinare. Vei avea nevoie de ele, dacă vrei să-ți faci vacanț...