Advertisement
Advertisement

Cât câștigă Mariah Carey, an de an, din colindul care a făcut-o celebră

Celebrități, CoolNews, NEWS
share

Dacă vrei să faci niște bani ușor și să nu mai lucrezi pentru tot restul vieții tale, soluția este simplă: scrie un cântec de Crăciun.

Artiști precum Michael Bublé, The Pogues, Kelly Clarkson și Ariana Grande s-ar putea descurca bine în celelalte 11 luni ale anului, dar când vine luna decembrie, se bucură de un succes enorm, datorită hiturilor lor de Crăciun.

Și în fruntea listei artiștilor care fac bani în acest sezon se află Mariah Carey, datorită hitului său din 1994, „All I Want For Christmas Is You”.

Cântecul, care doboară recorduri de la an la an, i-a luat lui Mariah și partenerului ei de compoziție, Walter Afanasieff, doar 15 minute pentru a-l scrie și compune – iar răsplata a fost astronomică.

Deși nici Mariah, nici echipa ei nu au dezvăluit vreodată exact cât câștigă ea în fiecare an din colindul de succes, cercetătorii au studiat puțin și s-au oprit la o sumă.

Potrivit echipei de la The Economist, cântăreața câștigă aproximativ 2,5 milioane de dolari în fiecare an din cântec.

Studiul, care a fost publicat în 2017, a sugerat, de asemenea, că, în 2016, Mariah a câștigat un total de 60 de milioane de dolari pentru piesă, de când a fost lansată și până acum.

Deci, presupunând că aceste cifre sunt în continuare aceleași, matematica ar sugera că, începând cu 2022, Mariah va fi câștigat un total de 87 de milioane de dolari pentru acel cântec.

Încă de la lansare, piesa s-a vândut în aproximativ 10 milioane de copii, devenind oficial o melodie certificată Diamond. Până acum, doar 92 de cântece din toată lumea au fost certificate Diamond.

Aceasta primește bani și de la serviciile de streaming muzical precum Spotify și Apple Music.

Anul trecut, Spotify a anunțat că „All I Want For Christmas Is You” a atins un miliard de streamuri pe serviciul său.

Mariah a făcut istorie, de asemenea, anul trecut, când cântecul a ajuns în fruntea topurilor Billboard pentru al treilea an la rând, făcând-o prima artistă din istorie care a ajuns cu aceeași melodie în prima poziție din top – de trei ori.

 

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Mariah Carey a declarat că „este timpul” și dă startul sezonului sărbătorilor de iarnă

Cea mai frumoasă perioadă a anului a sosit oficial, conform artistei! Păstrându-și tradiția anual...

Mariah Carey, acuzată de playback la parada de Ziua Recunoștinței

Mariah Carey este acuzată că a făcut playback pentru cel mai emblematic cântec al ei, în timpul para...

MSN: Care sunt cei mai detestați artiști

De la pretenții greu de îndeplinit la un comportament greu de suportat, unii artiști pare că și-au c...