Confidenţialitate

Au făcut brânză cu bacterii din buricul și axilele unor vedete – GALERIE FOTO

CoolNews, Energia aia bună
share

La Victoria & Albert Museum din Londra a fost deschisă o expoziție mai puțin obișnuită. Este vorba despre o prezentare de brânzeturi făcute cu bacterii din buricul și axilele unor vedete.

Poți găsi acolo cinci tipuri de ”brânză umană” de la Cheddar la Cheshire.

Asta în condițiile în care până acum poate ai auzit mai mult de persoane care ar cumpăra o chitară de-a lui Jimi Hendrix sau care colectează accesorii pentru prinderea părului folosite de Charlotte Bronte.

Cu noua expoziție de la Victoria & Albert Museum cultul vedetelor este ridicat acum la un alt nivel. Prezentarea a primit numele de ”Food: Bigger Than the Plate” (Mâncarea: mai mare decât farfuria).

Brânzeturile au fost făcute cu bacterii luate de la celebrități britanice. Reprezentanții muzeului spun că s-a mers pe ideea asta pentru că multe dintre bacteriile folosite pentru a face brânza sunt asemănătoare cu bacteriile întâlnite pe pielea umană.

Este și cazul picioarelor murdare care miros a brânză.

Cercetătorii și producătorii de brânzeturi de la London Biolab Open Cell au adunat microbii de pe pielea vedetelor și chiar din nasul și urechile acestora. I-au lăsat să crească în laborator și apoi i-au pus în lapte proaspăt. De aici și până la o brânză delicioasă nu a mai fost decât un pas.

Și-au donat bacteriile pentru acest experiment: Suggs, solistul trupei Madness, Alex James, basistul trupei Blur, celebrul bucătar Heston Blumenthal, Ruby Tandoh, scriitoare de cărți de bucate și rapperul Professor Green.

Cei de la Victoria & Albert Museum spun că au gândit această expoziție ca să reabiliteze microbii. Ei vor să arate că aceștia nu aduc doar belele, ba chiar existența de zi cu zi ar fi imposibilă fără ei.

Articole similare

TAG YOUR IDEAS: ROBERT BĂJENARU x CLEVER (P)

Pe 19 august, de la ora 20:00, pe scena alternativă a Control-ului, deschisă zilnic și aproape non-s...

S-au inventat boxerii care pot fi purtați câteva săptămâni fără spălare

Patru băieți din Danemarca s-au tot gândit cum să facă și să-și spele mai rar lenjeria intimă. Id...

Fiica lui Kurt Cobain vorbește pentru prima dată despre problemele psihice

La o expoziție a obiectelor personale ale lui Kurt Cobain în Irlanda, fiica sa pe nume Frances Bean ...