Confidenţialitate

Game Art, în cadrul Muzeului Temporar de New Media Art

CoolNews, Tech
share

Secțiunea Game Art, deschisă în cadrul Muzeului Temporar de New Media Art, aduce proiecte dezvoltate de studiouri locale și proiecte realizate în cadrul programului de masterat dedicat educației în tehnologii inovatoare creative. Secțiunea este curatoriată de Alexandru Berceanu și are ca partener tehnic Samsung.
Primul proiect este realizat de UNATC și centrul CINETIC cu ajutorul masteranzilor de la ART OF GAME DESIGN . Acesta este primul program de proiectare a jocurilor din România, iar cursurile oferă cunoștințe practice, teoretice și înțelegere conceptuală a fenomenului creativității, precum și informații tehnice și abilități pentru dezvoltarea și crearea jocului. Studenții din primul și al doilea an de master își vor expune ideile în cadrul expoziției.

Vizitatorii vor mai putea descoperi în această secțiune proiectul realizat de AMC. O sculptură avangardistă din anii ’80 care prinde viață cu ajutorul tehnologiei (artă pentru jocuri video și AR). AMC Studio România este un studio independent de artă și design 3D care oferă servicii digitale și tooluri inovatoare pentru industria jocurilor video. Aceștia vor să modeleze noi lumi în proiecte de co-development pentru a-și ajuta astfel partenerii, dezvoltatori de jocuri, să își îndeplinească viziunea.

Asociația Arden și studioul Amber aduc prima expoziție de artă în Augmented Reality dedicată 100% jocurilor video. O expoziție interactivă ce prezintă evoluția artei 3D în jocurile publicate de Amber. De la primele personaje la cel mai avansat proiect aflat în dezvoltare, publicul poate descoperi creațiile artistice ascunse în lumea realității augmentate, provenite din jocurile Link Twin, Hikary, Rumble, Positron X și proiectul Avatar.

Ubisoft contribuie la secțiunea Game Art prin două proiecte. Primul proiect constă într-o sculptură reinterpretată prin intermediul tehnologiei realizată de către artistul Ciprian Ponea, iar al doilea proiect prezintă lucrările studenților din cadrul UNARTE care iau parte la primul curs de artă digitală 3D acreditat într-o instituție de învățământ public din România.

RADAR 2021 | FLUX este o expoziție temporară de new media art, prezentată de UniCredit Bank, care ia forma unui artshow imersiv de video-mapping și instalații artistice interactive până pe 13 iunie la ROMAERO.

Articole similare

Gheorghe Hagi, primul român cu Featured Squad Battle în FIFA Ultimate Team

Gheorghe Hagi devine primul român prezentat în acest mod de joc din istoria francizei de jocuri vide...

Jocul F1 2021, prezentat oficial (VIDEO)

Electronic Arts și Codemasters au anunțat astăzi F1® 2021, o experiență de nouă generație din lumea ...

Un nou joc de echipă inspirat de dodgeball se va lansa în curând - Knockout City

Un nou joc multiplayer se va lansa în curând. Este vorba de Knockout City, un joc multiplayer de ech...