Armin van Buuren – BIOGRAFIE

A State of Trance
share

Armin van Buuren a debutat în carieră ca muzician profesionist, în ciuda faptului că îşi promisese o carieră în avocatură, în ţara de origine, unde şi-a obţinut diploma în anul 2004.

Armin a început să lucreze ca DJ într-un club de noapte, numit Nexus, în paralel, urmând şi studiile la Facultatea de Drept. În această perioadă a reuşit să-şi mute echipamentele de studio din dormitor, într-un studio adevărat. Primele track-uri produse de van Buuren, au fost „Touch Me” şi „Communication”. Acest moment a fost extrem de important pentru viitorul DJ-ului, care şi-a stabilit un motto personal: „Don’t be a prisoner of your own style.”

Ceva mai târziu, într-un interviu pentru DJ Mag, Armin declara: „Stilul meu este euforic, uplifting, melodic, libertin şi energetic”.

A lansat şi un show radio – A State Of Trance – care, conceptual, propune producţii din sfera muzicii trance, dar şi din alte stiluri ale muzicii electronice.

A reusit performanţa de a menţine show-ul în difuzare timp de 7 ani – în mai 2008, episodul 350 din ASOT, a împlinit 7 ani de existenţă.

În octombrie 2002, van Buuren a fost votat NO 5 DJ în DJ Magazine Top 100. În anii următori a urcat pe locul 3, poziţie pe care şi-a păstrat-o timp de 3 ani la rând. Talentul său de DJ l-a adus pe cea de-a doua poziţie a clasamentului, în anul 2006, imediat după Paul Van Dyk… în 2007 Armin este votat NO 1, de cititorii DJ Mag.

Armin van Buuren – Producătorul

Van Buuren a avut întotdeauna un studio al său, unde a lucrat de unul singur. Nu a angajat un inginer de sunet, pe motiv ca nu a dorit ca munca de studio să fie alterată de unul.

Încă din anul 1995, Armin a lansat multe dintre producţiile sale pe la diferite label-uri, dar primul sau „big success” a fost „Blue Fear”, apărut la Cyber Records. Avea 19 ani… Acest single „euro trance” a intrat în chart-urile din Marea Britanie.

A urmat „Comunication”, lansat cu acelaşi Cyber Records, cu care van Buuren a dat lovitura în Ibiza (Spania) în anul 1999. După ce a semnat cu AM PM Records, această piesă a intrat în UK Chart pe locul 18. Se întâmpla în anul 2000… Timpul a trecut, iar pe data de 29 septembrie 2008, Armin van Buuren a fost desemnat câştigător la categoria „Best Trance DJ”, în cadrul Ibiza DJ Awards. La aceeaşi categorie au fost nominalizaţi Tiesto, Ferry Corsten şi Paul Van Dyk.

La începutul anului 1999, van Buuren pune bazele label-ului Armind, alături de United Recordings. Primul release a fost excelent primit de public – Gig – „One”; cel de-al doilea, „Touch Me” , lansat sub numele „Rising Star” a apărut la Ministry Of Sound în UK.

Pentru cel de-al treilea release, Gimmick – „Free”, a semnat cu R&S Records. În tot acest timp a manageriat cu atenţie toate apariţiile Armind, iar label-ul şi-a câştigat popularitatea în randul consumatorilor de muzică electronică.

Sub pseudonimul Gaia a lansat „4 Elements” cu label-ul Captivating Sounds, o sub-divizie Warner Bross.

A făcut echipă cu Tiesto şi în felul acesta două noi proiecte trance prind contur – Major League – „Wonder Where You Are?”, care a fost lansat de Black Hole Recordings şi Alibi – „Eternity” lansat de Armind.

„Eternity” a intrat în chart-urile dance şi în set-urile de club, fiind preluată de Paul van Dyk, care a lansat-o cu imprintul său Vandit Records.

Au urmat alte colaborări importante – împreună cu Ferry Corsten, van Buuren a înregistrat un riff-classic, intitulat „Exhale”, care a apărut pe albumul System F. Lansat ca single, „Exhale” a câştigat discul de aur, la numai o lună din momentul apariţiei.

În anul 2000, van Buuren lansează prima compilaţie în serie, găsind echilibrul perfect între progessive, techno şi trance. AVB001 – „A State Of Trance” (a nu se confunda cu show-ul radio săptămânal – ASOT) s-a vândut în peste 10.000 de copii, și conținea unul dintre cele mai cunoscute remix-uri semnate de van Buuren – Moogway – „Viola”. AVB002 „Basic Instinct” lansa un nou track: Perpetuous Dreamer – „The Sound Of Goodbye”.  Acest single a intrat în chart-uri în iunie 2001, direct pe locul 26. La sfârșitul anului a ajuns NO 1 în Hot Dance Music/Club Play Chart.

AVB003 – „In Motion” a apărut pe 6 august 2001. Albumul conținea adevăratul sound trance, foarte popular în Statele Unite, și este urmat, un an mai târziu de AVB004 „Transparence”.

Armin van Buuren – Performer

Van Buuren și-a început cariera de DJ în clubul Nexus din Leiden, unde a învățat să performeze DJ set -uri lungi, care durau, de obicei, 6 sau 7 ore. În anul 1999, Armin se întâlnește cu Dave Lewis care- l introduce în comunitatea DJ-ilor din Anglia și Statele Unite.

Cariera sa de DJ a cunoscut o ascensiune rapidă, după ce van Buuren a intrat în Top 100 DJ Magazine (noiembrie 2007 – NO 27). A avut apariții în peste 25 de țări și era ușor de găsit pe scena marilor festivaluri de muzică electronică; monumental a fost considerat set-ul de 9 ore, pentru Dancetheater in The Hague (Olanda). În Marea Britanie a avut apariții regulate în clubul Passion, unde a fost rezident în anul 2002), Sensation White, Godskitchen, Gatecrasher, Slinky, Paech și Golden.

Tot în anul 2002, devine rezident în Glow – Washington D.C. și a avut apariții în Houston, Boston, Charlotte, Chicago, Atlanta, Austin, Denver, New York, Los Angeles și St. Luis. În perioada sezonului de vară, van Buuren apare și în clubul Amnesia – Ibiza.

În data de 11 noiembrie 2006, Armin van Buuren performează live, într-un solo set de 9 ore (era pentru a doua oară în cariera sa) – Armin Only (Ahoy – Rotterdam), în fața a peste 11.000 de fani… și atunci, s-a scris istorie în muzică electronică…

În vara anului 2007, van Buuren înregistrează un live set, în Amnesia, pe care îl lansează în data 28 septembrie 2007 cu Armada Records – „Universal Religion Chapter 3, Live from Amnesia at Ibiza”. În Statele Unite, compilația este lansată cu Ultra Records și apare pe data de 4 decembrie 2008, sub titlul – „Universul Religion 2008”.

În data de 12 ianuarie 2008, Armin van Buuren a fost recompensat cu “Buma Cultuur Pop Award”, unul dintre cele mai prestigioase premii acordate în Olanda.

Câteva luni mai târziu, pe 19 aprilie, pregătește a treia ediție Armin Only, de această dată în Jaarbeurs (Utrecht, Olanda). La acest eveniment au participat 16.000 de fani, show-ul fiind transmis parțial, pe Dutch National TV. În a doua parte a anului 2008, van Buuren a avut apariții live, în cadrul turneului mondial „Armin Only” în Australia, România, Polonia, Canada, Mexic și Cehia.

DJ-ul olandez Armin van Buuren, a lansat, în 2008, un nou album de artist, intitulat „Imagine”.
Acest LP vine cu o serie de elemente de bază ale stilului trance care fuzionează cu pop pentru a crea un album „dansant”, un sound perfect pentru cei care-l ascultă la sistemul stereo de acasă, pe device-urile portabile sau în club!

Ca și în cazul altor artiști și DJ-i (Moby, Paul van Dyk sau Paul Oakenfold), van Buuren a fost co-autor și co-producător al celor 11 piese care apar pe acest album, fiind susținut de o serie de vocaliști, mai mult sau mai putin cunoscuți.

Spre deosebire de alți artiști, van Buuren nu încearcă să se potrivească într-o anume cultură sacrificând elementele stilului trance.

THE Award winner:

DJ Mag Top 100 positions:
2001: #27
2002: #5
2003: #3
2004: #3
2005: #3
2006: #2
2007: #1
2008: #1
2009: #1
2010: #1
2011: #2
2012: #1
2013: #2
2014: #3
2015: #4

2005:

International Dance Music Awards:
Best Dance Radio Mix Show DJ
Best Full Length DJ Mix CD (‘A State of Trance’).
2007:

International Dance Music Awards:
Best Radio Mix Show DJ
Best CD Compilation (‘A State Of Trance 2006’).
2008:

International Dance Music Awards:
Best European DJ
Best Radio Mix Show DJ

Buma Cultuur Pop Award – the most important Dutch musician award since 1986;

2009:

#1 DJ in Australia’s IntheMix.au International Acts;
International Dance Music Awards:
– Best Progressive House/Trance Track (‘In & Out of Love’ ft. Sharon den Adel)
– Best European DJ
– Best Radio Mix Show DJ
– Best Music Video (‘In & Out Of Love’ ft. Sharon den Adel)
– Best Global Record Label (Armada Music)

DJ Awards – Best International DJ.
2010:

International Dance Music Awards:
Best Global DJ
Best Podcast (‘A State of Trance Podcast’)
Best Global Record Label (Armada Music);

DJ Awards – Best Trance DJ;

Gouden Harp – highest distinction a Dutch artist can get.

2011:

#1 DJ in Australia’s IntheMix.au International Acts
International Dance Music Award:
– Best Trance Track (‘Not Giving Up On Love’ ft. Sophie Ellis Bextor)
– Best European DJ
– Best Global DJ
– Best Radio Mix Show DJ
– Best Full Length DJ Mix (‘A State of Trance 2010’)
– Best Podcast (‘A State of Trance Podcast’)
– Best Global Record Label (Armada Music);

DJ Awards:
– Best International DJ
– Best Trance DJ

Officer in the Order of Oranje-Nassau by Queen Beatrix of the Netherlands – Royal distinction.
2012:

International Dance Music Awards:
Best Trance Track (‘Feels So Good’ ft. Nadia Ali)
Best Global DJ
Best Radio Mix Show DJ
Best Podcast (‘A State of Trance Podcast’)
Best Global Record Label (Armada Music)

DJ Awards:

Best International DJ

Best Trance DJ

FCN Business Award.

2013:

International Dance Music Awards:
Best Trance Track (J’ai Envie De Toi’)
Best Radio Mix Show DJ
Best Producer
Best Global DJ
Best Podcast (‘A State of Trance Podcast’)
Best Global Record Label (Armada Music)

‘This Is What It Feels Like’: gold in Italy, double platinum in Canada and The Netherlands, silver in the U.K., platinum in Australia;

Honorary pin of the city of Leiden;

‘Save My Night’ featured in Heineken’s ‘Dance More, Drink Slow’ Campaign.

2014:

‘This Is What It Feels Like’ certified 7x Platinum in the Netherlands;

International Dance Music Awards:

Best Trance Track (‘This Is What It Feels Like’ feat. Trevor Guthrie)

Best Compilation or Full Length DJ Mix (‘A State Of Trance 2013’)

Best Trance DJ

Best Podcast or Radio Mixshow DJ

Best Artist (Solo)

Best Featured Vocalist Performance (‘This Is What It Feels Like’ feat. Trevor Guthrie)

Best Music Video (‘This Is What It Feels Like’ feat. Trevor Guthrie)

Best Producer

Grammy nomination and a Juno Award nomination for ‘This Is What It Feels Like’;

Edison Pop Award nomination for the ‘Intense’ album;

From June 26th-September 11th, he had a weekly residency at Ushuaïa on Ibiza every Thursday night;

33 sold out Armin Only shows in locations including New York, Amsterdam, Moscow, and Sydney;

ASOT 650 world tour ‘New Horizons’: Moscow, Almaty, Yekaterinburg, Utrecht, Santiago de Chile, Buenos Aires, Kuala Lumpur, Jakarta & Miami ;

Honored on a commemorative Dutch postage stamp;

Honored with a wax figure at Madame Tussauds in Amsterdam;

Second most followed artist Spotify playlist – ‘A State of Trance Radio’;

DJ Awards Ibiza winner: ‘Best Trance DJ’;

Lifetime achievement nomination from Sirius XM.

2015:

‘Another You’ 3x certified Platinum in The Netherlands

International Dance Music Awards:

Best Trance Track (‘Together (In A State Of Trance)

Best Trance DJ

DJ Awards Ibiza winner: ‘Best Trance DJ’

A weekly residency at Ushuaïa Beach Hotel on Ibiza every Thursday night from June 25th ‘til September 17th

JFK’s Greatest Man 2015.

2016:

Two 3FM nominations: ‘Best Artist Dance’ and ‘Best Single’ (‘Heading Up High’ feat. Kensington)
Kick-off Armin Only Embrace world tour in Amsterdam on May 6th and May 7th;
Edison Pop 2016 Award nomination;
Impala ‘Album Of The Year’ Award nomination;

International Dance Music Awards:

Best Trance Track (‘Another You’ feat. Mr. Probz)

Best Trance DJ

Articole similare

Armin van Buuren și Stuard Crichton, o colaborare care a dus la apariția unui nou hit - „Dayglow”...

Armin van Buuren încheie prima lună din 2023 cu un nou hit care va face înconjurul lumii, „Dayglow”....

„Spare”, cartea prințului Harry, a avut cele mai mari vânzări din categoria non-ficțiune din Marea B...

„Spare” (Rezerva), autobiografia prințului Harry, a devenit cartea de non-ficțiune cu cele mai rapid...

Armin van Buuren lansează „Easy To Love” - o piesă care scoate la iveală o altă abordare muzicală a ...

Armin van Buuren colaborează cu alți doi artiști de renume, DJ-ul Matoma și compozitorul american Te...