Confidenţialitate

Amenințări cu moartea pentru tânăra care a depus plângere la parchet împotriva vloggerului Colo

NEWS
share

Tânără care a sesizat autorităţile cu privire la declaraţiile făcute de vloggerul Alexandru Bălan, zis Colo, este supusă la un val de ameninţări online.

„Pe 1 iunie am redactat plângerea penală împotriva lui Alexandru Bălan, după ce am vorbit cu colegele mele de la Centru Filia. Ulterior, am trimis plângerea către procurori, poliţia s-a autosesizat şi am făcut o postare pe Facebook în care am scris că urmează să se facă dreptate în instanţă. Atunci au apărut ameninţările, mi-au scris comentarii şi pe Instagram şi pe Facebook, m-au sunat noaptea, chiar au postat story-uri despre mine”, precizează tânăra care a dorit să-şi păstreze anonimatul din cauza pericolului în care se află.

După arestarea lui Alexandru Bălan, înjurăturile şi jignirile s-au transformat în ameninţări cu moartea, potrivit Mediafax.

„Unul dintre ei mi-a scris că dacă mă prinde, mă violează. Altul mi-a zis că mă calcă cu maşina dacă nu îmi retrag plângerea. Am strâns toate aceste ameninţări şi am fost la poliţie”, a declarat tânăra.

Membră a Centrului Filia şi studentă, aceasta a primit sprijin şi din partea colectivului de profesori, care au semnat un mesaj de solidaritate şi s-au declarat împotriva intoleranţei, misoginismului şi instigării la ură şi violenţă. Alături de ei, şi alţi academicieni, cercetători, activişti şi studenţi şi-au exprimat solidaritatea.

Vlogger-ul Alexandru Bălan, cunoscut drept „Colo”, a fost reținut de polițiști marți seara, după ce a fost audiat mai multe ore de anchetatorii de la Secția 9 din Capitală, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse din rândul anchetei.

Alexandru Bălan a fost reținut pentru 24 de ore și miercuri e prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă, au precizat sursele citate.

Poliția Capitalei a hotărât, ulterior, să îl repună pe vlogger în libertate, dar l-a plasat în control judiciar timp de 60 de zile, cu interdicția de a posta online pe această perioadă. 

Articole similare

VIRAL: O tânără din Constanța a bătut într-un club 4 polițiști, 3 agenți de pază și 2 prieteni...

Un episod interesant s-a petrecut în weekend într-un club din Constanța, scrie ReplicaOnline.ro. ...

Ce pedeapsă a primit vloggerul Colo, care s-a întors pe internet după două luni de pauză

Vloggerul Alexandru Balan, alias "Colo", acuzat de instigare la viol, a fost condamnat la plata unei...

Spusele Danei Budeanu despre "altoirea femeilor", subiectul unui dosar penal

Dana Budeanu este vizată de un dosar penal. Procurorii au deschis un dosar după ce mai multe persoan...