Confidenţialitate

Amenințări cu moartea pentru tânăra care a depus plângere la parchet împotriva vloggerului Colo

NEWS
share

Tânără care a sesizat autorităţile cu privire la declaraţiile făcute de vloggerul Alexandru Bălan, zis Colo, este supusă la un val de ameninţări online.

„Pe 1 iunie am redactat plângerea penală împotriva lui Alexandru Bălan, după ce am vorbit cu colegele mele de la Centru Filia. Ulterior, am trimis plângerea către procurori, poliţia s-a autosesizat şi am făcut o postare pe Facebook în care am scris că urmează să se facă dreptate în instanţă. Atunci au apărut ameninţările, mi-au scris comentarii şi pe Instagram şi pe Facebook, m-au sunat noaptea, chiar au postat story-uri despre mine”, precizează tânăra care a dorit să-şi păstreze anonimatul din cauza pericolului în care se află.

După arestarea lui Alexandru Bălan, înjurăturile şi jignirile s-au transformat în ameninţări cu moartea, potrivit Mediafax.

„Unul dintre ei mi-a scris că dacă mă prinde, mă violează. Altul mi-a zis că mă calcă cu maşina dacă nu îmi retrag plângerea. Am strâns toate aceste ameninţări şi am fost la poliţie”, a declarat tânăra.

Membră a Centrului Filia şi studentă, aceasta a primit sprijin şi din partea colectivului de profesori, care au semnat un mesaj de solidaritate şi s-au declarat împotriva intoleranţei, misoginismului şi instigării la ură şi violenţă. Alături de ei, şi alţi academicieni, cercetători, activişti şi studenţi şi-au exprimat solidaritatea.

Vlogger-ul Alexandru Bălan, cunoscut drept „Colo”, a fost reținut de polițiști marți seara, după ce a fost audiat mai multe ore de anchetatorii de la Secția 9 din Capitală, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse din rândul anchetei.

Alexandru Bălan a fost reținut pentru 24 de ore și miercuri e prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă, au precizat sursele citate.

Poliția Capitalei a hotărât, ulterior, să îl repună pe vlogger în libertate, dar l-a plasat în control judiciar timp de 60 de zile, cu interdicția de a posta online pe această perioadă. 

Articole similare

Ministrul Transporturilor a depus plângere la DNA pentru cei care au blocat metroul. Care ar fi infr...

Ministrul Transporturilor a depus plângere la DNA pentru că cei care au blocat metroul ar fi comis m...

VIRAL: O tânără din Constanța a bătut într-un club 4 polițiști, 3 agenți de pază și 2 prieteni...

Un episod interesant s-a petrecut în weekend într-un club din Constanța, scrie ReplicaOnline.ro. ...

Ce pedeapsă a primit vloggerul Colo, care s-a întors pe internet după două luni de pauză

Vloggerul Alexandru Balan, alias "Colo", acuzat de instigare la viol, a fost condamnat la plata unei...