Confidenţialitate

Ai site sau blog .ro? Ai grijă să nu-l pierzi vineri!

CoolNews
share

Dacă ai ceva vreme de când te-ai mutat cu adresă virtuală pe net, adică ți-ai luat un domeniu .ro, atunci ai grijă că de vineri, 1 iunie, dacă nu ai plătit taxa anuală ai putea rămâne fără site-ul sau blogul tău drag!

Registrul român de domenii – RoTLD anunță că de mâine, 1 iunie 2018, expiră primele nume de domenii .ro. Sunt domeniile înregistrate înainte de 01.03.2013, pentru care deținătorii dreptului de folosință nu au achitat la timp contravaloarea serviciului de mentenanță anuală, prin intermediul partenerului RoTLD.

Acestea vor programate la ștergere și vor fi șterse automat după 90 de zile. În această perioadă, domeniul respectiv este nefuncțional, pentru a deveni funcțional, se poate efectua reînnoirea.

Advertisement

Reînnoirea domeniului poate fi efectuată pentru 1 – 10 ani. Serviciul de mentenanță anuală este stabilită de partenerii RoTLD, ținând cont că tariful practicat de Registrul RoTLD este de 6 EURO/an, fără TVA – tariful oferit partenerilor acreditați ROTLD. Serviciul de mentenanța anuală nu se aplică retroactiv.

Într-un comunicat transmis Virgin Radio Romania, RoTLD precizează că sintagma “domenii cumpărate pe viață” nu a fost stipulată niciodată în contractul pentru înregistrarea numelor de domenii .ro. Potrivit punctului 20 de la regulile de înregistrare RoTLD, care pot fi găsite la adresa https://www.rotld.ro/reguli-de-inregistrare/, „Înregistrarea unui nume de domeniu nu conferă decât dreptul de folosință asupra sa […]”.

RoTLD a pus la dispoziția deținătorilor de nume de domenii .ro un instrument prin care pot obține gratuit lista cu domeniile „.ro” atașate unei adrese de e-mail și perioada pentru care mai sunt valabile fără taxă.

Articole similare

CANADA: Cum a ajuns un oraș să nu aibă net din cauza unor castori

Cum a ajuns un oraș din Canada să nu aibă net din cauza unor castori? Ei bine, deși furnizorii de...

București: În Sectorul 1 a început eliberarea stâlpilor de cablurile de internet şi tv (AUDIO)

O echipă de tehnicieni de telecomunicaţii a început să dezafecteze cablurile de pe stâlpul de lângă ...

Bullying pe net: Un sfert dintre elevi spun că au fost victime în ultimul an

Bullying-ul s-a mutat pe internet. Aproape 26% dintre elevi spun că au fost victimele cyberbullyi...