Confidenţialitate

Ai site sau blog .ro? Ai grijă să nu-l pierzi vineri!

CoolNews
share

Dacă ai ceva vreme de când te-ai mutat cu adresă virtuală pe net, adică ți-ai luat un domeniu .ro, atunci ai grijă că de vineri, 1 iunie, dacă nu ai plătit taxa anuală ai putea rămâne fără site-ul sau blogul tău drag!

Registrul român de domenii – RoTLD anunță că de mâine, 1 iunie 2018, expiră primele nume de domenii .ro. Sunt domeniile înregistrate înainte de 01.03.2013, pentru care deținătorii dreptului de folosință nu au achitat la timp contravaloarea serviciului de mentenanță anuală, prin intermediul partenerului RoTLD.

Acestea vor programate la ștergere și vor fi șterse automat după 90 de zile. În această perioadă, domeniul respectiv este nefuncțional, pentru a deveni funcțional, se poate efectua reînnoirea.

Reînnoirea domeniului poate fi efectuată pentru 1 – 10 ani. Serviciul de mentenanță anuală este stabilită de partenerii RoTLD, ținând cont că tariful practicat de Registrul RoTLD este de 6 EURO/an, fără TVA – tariful oferit partenerilor acreditați ROTLD. Serviciul de mentenanța anuală nu se aplică retroactiv.

Într-un comunicat transmis Virgin Radio Romania, RoTLD precizează că sintagma “domenii cumpărate pe viață” nu a fost stipulată niciodată în contractul pentru înregistrarea numelor de domenii .ro. Potrivit punctului 20 de la regulile de înregistrare RoTLD, care pot fi găsite la adresa https://www.rotld.ro/reguli-de-inregistrare/, „Înregistrarea unui nume de domeniu nu conferă decât dreptul de folosință asupra sa […]”.

RoTLD a pus la dispoziția deținătorilor de nume de domenii .ro un instrument prin care pot obține gratuit lista cu domeniile „.ro” atașate unei adrese de e-mail și perioada pentru care mai sunt valabile fără taxă.

Articole similare

Căutările pe Google despre Zoom și Google Classroom au crescut simțitor după anunțul lui Klaus Iohan...

Prezent în conferință de presă, Klaus Iohannis a declarat faptul că elevii vor efectua lunile pe car...

Cum a reacționat internetul după meciul incredibil dintre Simona Halep și Serena Williams

A 17-a întâlnire dintre Simona Halep și Serena Williams a fost câștigată de actualul numărul 16 WTA,...

Două Românii, un singur internet nelimitat pentru toți (P)

În aprilie 2017, Telekom și-a asumat misiunea de a elibera internetul pentru toți românii, lansând n...