Confidenţialitate

Aceasta este comuna care arată mai bine decât orice oraș din România – FOTO

CoolNews, Viral
share

This is Ciugud to be true!

Comuna Ciugud din Județul Alba este cu siguranță locul în care vrei să te muți în România. Asta pentru că de mai bine de zece ani, 11 tineri se ocupă de accesarea fondurilor europene. Tinerii gândesc proiectele și se zbat pentru ele, iar de fiecare dată e mai mult ca sigur că proiectele lor vor fi aprobate.

În 2013, Ciugudul a fost liderul țării în atragerea de fonduri europene. Astăzi, comuna are 70 de proiecte în derulare și a încasat 27 de milioane de euro fonduri de la Bruxelles.

În primul an după aderarea României la Uniunea Europeană, când sute de primării abia descopereau definiţia fondurilor nerambursabile, Ciugudului îi era aprobat cel mai mare proiect din istoria comunei: şapte milioane şi jumătate de euro pentru asfaltarea drumurilor, 47 de kilometri de reţea de canalizare şi 45 de kilometri de reţea de apă curentă, potabilă.

Deloc obișnuit pentru țara noastră, din 2600 de locuitori în anul 2000, comuna a ajuns la 3.200. Mulți dintre ei sunt români plecați de la oraș.

Primăria a amenjat şi o zonă industrială, unde s-au investit zece milioane de euro şi au fost înfiinţate peste o mie de locuri de muncă. Din afacerile derulate aici primăria câştigă anual două milioane şi jumătate de lei. Şi pentru că le este tuturor bine, la Ciugud, pe străzi, este internet WI-FI. Gratuit, desigur!

Articole similare

VIRAL: Cum arată școala din Ciugud, Alba, la început de an școlar

Ciugud este deja localitatea aceea din România pe care o știm cu toții, pentru că lucrurile chiar pa...

Ce spune primarul din Optași, după ce localitatea a ajuns vedetă pe net - AUDIO

La intrarea într-o localitate găsești, de obicei, câte o pancartă cu numele acesteia și, după caz, o...

Acesta este satul din România unde elevii au o școală ca în filmele SF

În județul Alba există satul Ciugud, o localitatea ca oricare alta, ai putea spune. Greșit, pentr...