Confidenţialitate

6 luni de când este pandemie de COVID19

NEWS
share

Astăzi se împlinesc 6 luni de când Organizația Mondială a Sănătății declara epidemia de COVID-19 drept „pandemie”.

Peste 120.000 de persoane se infectaseră cu virusul SARS-CoV-2 până la momentul respectiv (la 11 martie) și în jur de 4.200 de oameni își pierduseră viața, majoritatea în regiunea Wuhan a Chinei continentale.

Până azi, în lume s-au înregistrat 28,2 milioane de cazuri de COVID-19, 19 milioane de persoane s-au vindecat, iar peste 900.000 și-au pierdut viața. Țările cu cele mai multe cazuri confirmate sunt SUA, India și Brazilia.

Până joi, la ora 13, în România au fost confirmate 99.684 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 41.010 pacienți au fost declarați vindecați și 12.568 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. În România, 4.065 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Ce este o pandemie și care e diferența față de o epidemie

Dacă numărul îmbolnăvirilor creşte într-o regiune peste nivelul aşteptat (endemic), se vorbeşte despre o epidemie. În cazul în care îmbolnăvirile sunt limitate la nivel local, se vorbeşte adesea şi despre o erupţie.

Pandemia este o epidemie care se extinde pe un teritoriu foarte mare, cuprinzând mai multe țări, continente. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) sau Uniunea Europeană (UE) declară oficial o „pandemie”.

Una dintre cele mai devastatoare pandemii din istorie a fost ”Moartea Neagră”,cauzată de o bacterie numită Yersinia pestis, care a ucis aproximativ 75-200 milioane de oameni în secolul al XIV-lea. Se estimează că între o treime și o jumătate din populația Europei a murit din cauza acelei pandemii.

Articole similare

Cum scapi de carantină dacă te întorci dintr-o țară aflată în zona galbenă?

Scapi de carantină, dacă te întorci dintr-o zonă galbenă, dar te-ai vaccinat cu a doua doză și au tr...

În ce țară a decis Ministerul Sănătății ca influencerii să fie printre primii vaccinați anti-covid...

În ce țară a decis Ministerul Sănătății ca influencerii să fie printre primii vaccinați anti-covid? ...

VIRAL: Un bărbat s-a ascuns 3 luni de zile într-un aeroport, de frică să nu ia COVID-19

3 luni de zile! Atât a stat ascuns un bărbat înt-un aeroport din Chicago, pentru că se temea prea ta...