Confidenţialitate

5 lucruri pe care (poate) nu le știai despre râs

CoolNews
share

An de an, în prima duminică a lunii mai, se celebrează Ziua Mondială a Râsului. Iniţiator al sărbătorii a fost, în 1998, medicul indian Madan Kataria. Dar nu facem istorie acum. Profităm că duminică este Ziua Mondială a Râsului și îți aducem pe virginradio.ro o listă cu 5 lucruri pe care (poate) nu le știai despre râs.

Dureri musculare? Pe lângă faptul că râsul relaxează mușchii, conduce la secreția de endorfine și astfel crește toleranța la durere.

Râzi și scapi de stres. Atunci când râdem, se reduce impactul efectelor hormonilor stresului asupra creierului. Astfel scade intensitatea stărilor de anxietate și starea de spirit se îmbunătățește considerabil.

Poftă bună! Apetitul este reglat prin râs și chiar stimulat, în acest mecanism fiind implicați hormonii numiți ghrelină și leptină.

Inima ”râde” și ea cu tine. La baza multor boli cardiovasculare stau inflamația și nivelul crescut de colesterol și tot râsul este cel care ne ajută să reglăm acești factori de risc, și scade astfel riscul afectării inimii și vaselor, conduce la scăderea tensiunii arteriale și la prevenirea tulburărilor de ritm cardiac și a infarctului miocardic.

Scut natural. În ceea ce privește sistemul imunitar, râsul crește producția de anticorpi, adică vom fi mai bine protejați împotriva bolilor infecțioase, dar și împotriva cancerului. Multe studii au constatat că se activează, în timpul râsului, și celulele sistemului imunitar care distrug celulele canceroase.

Articole similare

#LifeHack - taie lubenița cu ață dentară

A venit vara ceea ce înseamnă că vine și pepenele verde ăla bun, gustos și zemos. Și nu stiu daca...

Britney Spears ar putea să nu mai revină vreodată pe scenă

Britney Spears are probleme serioase, dacă e să dăm crezare managerului său, Larry Rudolph. Artista...

Cum arată clipul în care apare celebrul ou de pe Instagram spărgându-se

În pauza de la Super Bowl, evenimentul care pune America pe jar de fiecare dată, a fost dezvăluit mo...