Ziua Internaționala a Sushi-ului

NEWS
share

Astăzi este Ziua Internațională a Sushi-ului. Pentru fanii sushi, și nu doar pentru ei, foodpanda a făcut o listă cu cele mai populare forme în care poți să încerci cel mai cunoscut preparat cu specific asiatic.

Rețeta originală de sushi, modificată semnificativ de-a lungul anilor, nu provine din Japonia așa cum s-a crezut inițial, ci din zona Asiei de Sud-Est.

Aceasta făcea referire la un tip de pește învelit complet în orez pentru a fi conservat și diferă foarte mult de ceea ce cunoaștem astăzi. De fapt, rețeta actuală de sushi a fost dezvoltată la începutul secolului al XIX-lea și este legată de numele lui Hanaya Yohei care a așezat o bucată de pește proaspăt deasupra unei grămezi de orez condimentat, stil denumit nigiri sushi.

Ulterior, acest tip a devenit foarte popular în Japonia, fiind un produs considerat fast-food și vândut la tarabele stradale.

După cel de-al doilea Război Mondial, sushi începe să fie preparat în restaurante, renunțându-se la statutul de preparat fast-food, fapt pentru care devine rapid o experiență culinară adoptată rapid de culturile occidentale care încep să-și pună amprenta în prepararea lui.

Printre cele mai cunoscute tipuri de sushi se numără: nigiri, o bucată de pește servită deasupra orezului, uramaki, pește învelit mai întâi în alge și la exterior în orez, maki, pește învelit în orez și la exterior alge denumite nori, temaki, sushi rulat manual în formă de con sau sashimi, pește care este servit singur fără orez sau alge.

În prezent, sushi-ul este pregătit într-o varietate foarte mare de forme care acoperă cele mai pretențioase gusturi culinare:

Noile tipuri de sushi includ și variantele vegetariene, la fel de gustoase, precum Asparagus Hosomaki – rolă cu sparanghel, Avocado Hosomaki – rolă cu avocado, Cucumber Hosomaki – rolă cu castravete sau Campio Hosomaki – rolă cu dovlecel dulce japonez.

Pentru un gust puternic condimentat, specific bucătăriei japoneze, poți încerca Nigiri Unagi – anghilă de apă dulce cu sos de soia, wasabi și ghimbir.

O altă variantă vegetariană este Kinoko shiitake roll preparată cu ciuperci shiitake, semințe de susan și sos teriyaki.

Dacă nu vrei să încerci o variantă de sushi tradițional cu pește, atunci poți opta pentru Chicken Tempura Roll, cu orez, alge nori, cremă de brânză, piept de pui pane, castraveți și roșii.

Chef Special Roll este varianta perfectă atunci când vrei să încerci un gust fresh, fiind preparat cu avocado, crab și somon proaspăt.

O variantă rafinată, ce amintește de savoarea bucătăriei franțuzești este Duck foie gras roll, rolă cu rață tempura, sparanghel, anghilă, foie gras și sos teriyaki.

Și nu puteam încheia lista noastră de recomandări fără o porție de Sashimi asortat ce cuprinde ton albastru, somon, sea-bass, coadă galbenă, burtă de ton, sos de muștar japonez, sos de coriandru, caviar, icre bottarga, arici de mare, ardei iute, ceapă verde, tougarashi și fulgi de argint.

Care e preferatul tău?

FOTO: Ricardo Honda / Unsplash

Articole similare

Mâncarea fast food nu ar trebui scoasă complet din alimentație. Declarațiile unui celebru medic nutr...

Mâncarea fast-food nu trebuie scoasă complet din alimentație, ci trebuie doar consumată în cantități...

[BREAKFAST] Prețuri scandaloase pe aeroportul Otopeni: „Cel mai mult am platit 350 de lei pentru un ...

Prețurile practicate de comercianții de pe Aeroportul Otopeni au fost mereu mult mai mari decât cele...

[BREAKFAST] Gheață la grătar, noua gustare care face senzație în China. Cum a apărut

Videoclipurile cu oameni care prăjesc cuburi de gheață pe grătar și le asezonează cu sosuri și condi...