Confidenţialitate

Ziua europeană a numărului unic de urgenţă 112

NEWS
share

Ziua europeană a numărului unic de urgenţă 112 este marcată în fiecare an la data de 11 februarie.

Numărul 112 este numărul de urgenţă disponibil gratuiţ non-stop, atât prin linii de telefonie fixe, cât şi prin telefoane mobile, oriunde în Uniunea Europeană. Numărul unic de urgenţă 112 este disponibil în următoarele ţări: toate statele membre ale UE, Albania, Georgia, Republica Moldova, Islanda, Muntenegru, Norvegia, Serbia, Elveţia și Turcia.

Te întrebi de ce e nevoie de o zi dedicată 112? Statisticile arată că mai puţin de jumătate dintre cetăţenii europeni identifică 112 drept numărul pe care trebuie să-l apeleze în caz de urgenţă oriunde în UE.

Pentru dezvoltarea serviciului de urgenţă 112 în Europa a fost creată Asociaţia Europeană a Numărului de Urgenţă (EENA), o organizaţie neguvernamentală cu sediul la Bruxelles, a cărei misiune este aceea de a contribui la îmbunătăţirea siguranţei şi securităţii oamenilor. Fondatorul EENA este Olivier Paul – Morandini, care a fost şi preşedintele organizaţiei între 1999-2015.

În prezent, comunitatea EENA include peste 1.500 de servicii de urgenţă reprezentative din 80 de state la nivel mondial, peste 100 de furnizori de soluţii în domeniu, peste 100 de cercetători, precum şi peste 200 de membri ai Parlamentului European

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Articole similare

Ziua europeană a numărului unic de urgenţă 112

Ziua europeană a numărului unic de urgenţă 112 este marcată în fiecare an la data de 11 februarie. ...

Cum s-a descurcat Bucureștiul după codul portocaliu de polei

Bucureștenii au înroșit la propriu telefonul în weekend. 14.000 de apeluri de urgență s-au dat în nu...

Cum va fi modernizat serviciul 112 din România

Guvernul are planuri mărețe în privința serviciului național al apelurilor de urgență pe care îl vre...