Advertisement
Advertisement

Zelenski, mesaj pentru Putin de Ziua Europei: „Mai devreme sau mai târziu vom câştiga”

CoolNews, NEWS
share

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis, luni, într-un mesaj video, cu ocazia aniversării Zilei Victoriei împotriva Germaniei naziste, că ţara sa va câştiga războiul cu Rusia şi că Ucraina nu va ceda niciun teritoriu.

″În ziua victoriei asupra nazismului, luptăm pentru o nouă victorie. Drumul până la ea este dificil, dar nu avem nicio îndoială că vom câştiga″⁣, a afirmat şeful statului ucrainean într-un discurs, potrivit Agerpres, citat de stirileprotv.ro.

Rusia, care a invadat Ucraina pe 24 februarie, marchează la 9 mai victoria fostei Uniuni Sovietice în Al Doilea Război Mondial.

″Astăzi ducem războiul pe această cale şi nu vom da nimănui nicio palmă din pământul nostru şi nici măcar o singură bucată din istoria noastră. Suntem mândri de strămoşii noştri care, împreună cu alte naţiuni din coaliţia anti-Hitler, au înfrânt nazismul. Nu vom permite nimănui să anexeze această victorie, nu vom permite ca ea să fie furată. Nu există lanţuri care să ne încătuşeze spiritul liber. Nu există niciun invadator care poate dicta poporului nostru liber. Mai devreme sau mai târziu vom câştiga’’, a subliniat preşedintele Ucrainei.

”Și, foarte curând, vor fi două Zile ale Victoriei în Ucraina. Și cineva nu va mai avea nici măcar una. Am câștigat atunci, vom câștiga și acum. Și Khreshchatyk (strada) va vedea parada victoriei – victoria Ucrainei. Felicitări de Ziua Victoriei asupra nazismului, Slavă Ucrainei!” – a spus Zelenski, potrivit Associated Press.

Rusia îşi numeşte agresiunea sa militară împotriva Ucrainei drept ″operaţiune specială pentru denazificarea″⁣ ţării vecine şi pentru protejarea comunităţii rusofone din estul acesteia.

Articole similare

Febra Taylor Swift cuprinde Europa. Americanii iau cu asalt continentul pentru concerte mai ieftine

Turneul Eras al cântăreței Taylor Swift a debutat în Europa săptămâna trecută, după ce a cucerit pat...

9 mai, Ziua Europei: Cum este sărbătorită ziua în orașele europene

Pe 9 mai, întregul continent european celebrează Ziua Europei, o ocazie importantă care marchează pa...

Istoria cozonacului, desertul nelipsit de pe masa de Paște

Cozonacul, delicioasa pâine îndulcită și îmbogățită cu nuci, stafide sau alte ingrediente, este un d...