Xbox va bloca toate celelalte controlere pentru a „păstra experiența consolei originale”

CoolNews, NEWS, Tech
share

Microsoft nu va permite jucătorilor să folosească controlere și accesorii terțe neautorizate pentru Xbox-ul lor începând cu noiembrie, în interesul „performanței, securității și siguranței”.

Windows Central a declarat că jucătorii au întâmpinat eroarea „0x82d60002” atunci când atașează un accesoriu terță, într-un articol din 29 octombrie.

Folosirea accesoriilor neautorizate vă compromite experiența de joc. Din acest motiv, accesoriul neautorizat va fi blocat de la utilizare”, se arată în fereastra pop-up de pe consolă. Apoi a sfătuit jucătorul să returneze produsul la magazin sau să discute cu producătorul.

Într-o declarație transmisă pentru GamesIndustry.biz, Microsoft a explicat că eroarea face parte, de fapt, din noua sa politică, care va fi lansată în întreaga lume începând cu 17 noiembrie.

Accesoriile Microsoft și ale altor parteneri hardware Xbox licențiați sunt proiectate și fabricate cu standarde de calitate pentru performanță, securitate și siguranță”, se arată în declarație.

Accesoriile neautorizate pot compromite experiența de joc pe consolele Xbox (Xbox One, Xbox Series X/S.). Jucătorii pot primi un avertisment pop-up care să comunice că accesoriul lor este neautorizat.

În cele din urmă, accesoriul neautorizat va fi blocat pentru a păstra experiența de joc pe consolă. Pentru o listă completă a accesoriilor care sunt acceptate pe consolele Xbox, vă rugăm să vizitați www.xbox.com/accessories.

Surse apropiate de Windows Central au sugerat că, prin acest lucru, Microsoft încearcă să ușureze fabricarea controlerelor terțe oficiale.

În acest fel, noilor controlere li se va permite să utilizeze funcții wireless care funcționează cu Xbox prin introducerea unui cip de securitate în interiorul lor. Cu toate acestea, asta va duce la sfârșitul celor care există deja pe piață, dacă nu au fost aprobate de Microsoft.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Gheorghe Hagi, primul român cu Featured Squad Battle în FIFA Ultimate Team

Gheorghe Hagi devine primul român prezentat în acest mod de joc din istoria francizei de jocuri vide...

FIFA 21 se lansează azi pentru PlayStation 5 și Xbox Series X|S

Electronic Arts Inc. lansează FIFA 21 pentru PlayStation®5 și Xbox® Series X|S, consolele de nouă ge...