Vrei să vezi cea mai mică specie de delfini din lume, care este pe cale de dispariție? (P)

CoolNews
share

Delfinii Maui, denumiți  după un semi-zeu polinezian, au doar 1.70 metri lungime și se găsesc doar pe coasta de vest din Noua Zeelandă.

Au mai rămas doar 55 de membri din această specie, din care 20 sunt femele. În ritmul actual, această specie ar putea dispărea complet până în 2030.

Guvernul din Noua Zeelandă susţine că aceste evenimente nefericite se petrec din cauza plaselor de pescuit lăsate pentru mult timp în apă, în timp ce grupurile ce militează pentru protejarea animalelor sunt de părere că printre cauze se numără şi mineritul pe fundul mării şi supraveghere seismică.

Pierderile sunt cu atât mai mari și mai tragice cu cât zoologii subliniază că delfinii din această specie sunt atât de inteligenți încât ar trebui să fie numiți „persoane non-umane”.

Vrei să vezi și tu cum arată cel mai mic delfin din lume? Old Mout, cidrul originar din Noua Zeelandă, îți oferă acum o șansă (sau cate vrei tu) să ajungi în Noua Zeelandă.

Înscrie-te aici și poți câștiga o excursie pentru 2 persoane în Noua Zeelandă! În plus, ajuți și păsările kiwi aflate în extincție căci la fiecare sticlă/doza de Old Mout cumpărată se donează câte 1 leu către asociația Kiwis for Kiwi pentru protejarea și înmulțirea populației de păsări Kiwi.

Articole similare

Istoric: Prim-ministrul Noii Zeelande și-a adus copilul la Adunarea Generală a Națiunilor Unite

Un lucru istoric s-a petrecut în aceste zile la Adunarea Generală a Națiunilor Unite. Premierul Noii...

Un turist a ajuns viral după ce a furat un delfin de pe plajă - VIDEO

Aventura unui turist a ajuns virală după ce un filmuleț în care acesta plimba un delfin pe plajă a a...

Cum poți să ajungi la 128 de km de fericire cu un Old Mout rece ca gheața (P)

Știai că, indiferent unde anume în Noua Zeelandă te-ai afla, niciodată nu vei fi mai departe de 128 ...
X