Confidenţialitate

Vrei să vezi cea mai mică specie de delfini din lume, care este pe cale de dispariție? (P)

CoolNews
share

Delfinii Maui, denumiți  după un semi-zeu polinezian, au doar 1.70 metri lungime și se găsesc doar pe coasta de vest din Noua Zeelandă.

Au mai rămas doar 55 de membri din această specie, din care 20 sunt femele. În ritmul actual, această specie ar putea dispărea complet până în 2030.

Guvernul din Noua Zeelandă susţine că aceste evenimente nefericite se petrec din cauza plaselor de pescuit lăsate pentru mult timp în apă, în timp ce grupurile ce militează pentru protejarea animalelor sunt de părere că printre cauze se numără şi mineritul pe fundul mării şi supraveghere seismică.

Pierderile sunt cu atât mai mari și mai tragice cu cât zoologii subliniază că delfinii din această specie sunt atât de inteligenți încât ar trebui să fie numiți „persoane non-umane”.

Vrei să vezi și tu cum arată cel mai mic delfin din lume? Old Mout, cidrul originar din Noua Zeelandă, îți oferă acum o șansă (sau cate vrei tu) să ajungi în Noua Zeelandă.

Înscrie-te aici și poți câștiga o excursie pentru 2 persoane în Noua Zeelandă! În plus, ajuți și păsările kiwi aflate în extincție căci la fiecare sticlă/doza de Old Mout cumpărată se donează câte 1 leu către asociația Kiwis for Kiwi pentru protejarea și înmulțirea populației de păsări Kiwi.

Articole similare

Noua Zeelandă o să testeze pașaportul digital medical. Ce înseamnă asta

Noua Zeelandă a anunţat că o să testeze paşaportul digital medical. Ce anume presupune treaba ast...

Un sat din Noua Zeelandă a oprit iluminatul stradal ca să salveze o specie rară de păsări

Un sat din Noua Zeelandă a făcut ceva extraordinar, ca să salveze o specie rară de păsări. A opri...

Reluarea filmărilor la "Avatar 2" provoacă nemulțumiri în Australia

Echipa de filmare a superproducţiei "Avatar 2" a reuşit să evite măsurile de restricţie impuse de No...