Confidenţialitate

Vrei să salvezi o pasăre Kiwi? Iată cum! (P)

CoolNews
share

Cu siguranță nu ești unul care confundă pasarea kiwi cu fructele kiwi, nu?

 Kiwi – este „pasărea națională” a Noii Zeelande, protejată prin lege dar, din păcate, pe cale de dispariție. Este o pasăre nocturnă care nu poate zbura, de dimensiuni mici – cam cât un pui de găină – și este singura pasăre din lume care are nările plasate în vârful ciocului.

Inițial, aceste păsări erau din abundență pe teritoriul Noii Zeelande, neavând prădători naturali care să le amenințe existența. Spre exemplu, acum 100 de ani existau câteva milioane de exemplare.

Dar o dată cu sosirea europenilor în secolul XIX, populația de Kiwi a început să scadă (a fost dusă în grădini zoologice, oamenii au adus prădători ca pisicile, câinii, oposumii etc), ajungând astăzi în pericol de dispariție.

În prezent, există programe de conservare și protejare a acestei specii, mai ales ținând cont de faptul că doar 1 din 20 de pui kiwi reușește să ajungă la maturitate.

Asociația Kiwis for Kiwi își propune să oprească declinul acestei specii și să aibă un rol activ și susținut în creșterea numărului de păsări Kiwi.

Poți să îi ajuți și tu (chiar de la distanță!) cumpărând un cidru obraznic de bun, originar din Noua Zeelanda – adica, Old Mout. La fiecare sticlă sau doză vândută se donează automat câte 1 leu către asociația Kiwis for Kiwi. Și cum faptele bune nu rămân nerăsplatite, ai o șansă să câștigi marele premiu: o excursie pentru 2 persoane în Noua Zeelandă! Kee wee! Kee wee!

Articole similare

Noua Zeelandă o să testeze pașaportul digital medical. Ce înseamnă asta

Noua Zeelandă a anunţat că o să testeze paşaportul digital medical. Ce anume presupune treaba ast...

Un sat din Noua Zeelandă a oprit iluminatul stradal ca să salveze o specie rară de păsări

Un sat din Noua Zeelandă a făcut ceva extraordinar, ca să salveze o specie rară de păsări. A opri...

Reluarea filmărilor la "Avatar 2" provoacă nemulțumiri în Australia

Echipa de filmare a superproducţiei "Avatar 2" a reuşit să evite măsurile de restricţie impuse de No...