Viteza 5G. Ce înseamnă 5G și de când va fi disponibilă tehnlogia în România

CoolNews
share

Luni, presa și specialiștii din domeniul IT au putut să experimenteze cele mai recente progrese în domeniul tehnologiei 5G.

Practic, Internetul va fi mai rapid prin 5G și va consuma mai puține resurse (inclusiv va ține mai mult bateria unui dispozitiv conectat astfel online). În testele de azi s-au atins  viteze de până la 24 Gbps, adică de peste 60 de ori mai mari decât cea mai mare viteză comercială locală 4G din prezent.

“Demonstrația de astăzi, prima de acest gen din Europa de Sud-Est, oferă o privire în viitor asupra modului în care 5G va permite oamenilor, industriilor și lucrurilor să se conecteze la o scară fără precedent, aducând cu ea o lume nouă de dispozitive și servicii. Este, de asemenea, un reper în cadrul colaborării extinse dintre Telekom Romania și Ericsson de a asigura locuitorii și industriile românești că în curând se vor putea bucura de beneficiile 5G „, a comentat Arun Bansal, SVP şi Director Ericsson pe Europa și America Latină.

Odată ce tehnologia 5G va deveni disponibilă comercial în 2020, în conformitate cu agenda internațională actuală, este de aşteptat ca noile capabilităţi, caracteristici și soluţii ale tehnologiei 5G să accelereze procesul de transformare digitală a industriilor și tranziția la societatea interconectată.

„Viteza mare, mobilitatea, securitatea, dispozitivele inteligente, toate au astăzi unele limitări, însă 5G va oferi noi perspective și soluții la aceste provocări actuale. Testăm această tehnologie acum, înainte de lansarea sa comercială, deoarece atunci când va veni momentul vrem să fim pregătiţi să le oferim clienților noștri toate aceste noi experiențe, astfel încât ei, la rândul lor, să poată beneficia din plin de această tehnologie, la momentul oportun”, a spus Miroslav Majoros, CEO al grupului de companii Telekom Romania.

5G reprezintă baza în conştientizarea întregului potențial al Societății Interconectate. Această tehnologie va permite organizațiilor să penetreze noi piețe și să construiască noi fluxuri de venituri în baza unor modele de afaceri și a unor soluţii cu totul noi, inclusiv aplicații de tipul Internet of Things (IoT). Noile capabilităţi 5G acoperă mai multe dimensiuni, inclusiv o flexibilitate extraordinară, nevoi reduse de consum de energie, o capacitate mai mare, lățime de bandă, securitate, fiabilitate, viteze, cât și o latență mai mică, dar și costuri foarte scăzute ale dispozitivelor în cazul aplicațiilor Machine to Machine (M2M).

Din punct de vedere tehnologic, rețelele 5G vor fi scalabile, versatile și flexibile, pentru a putea susține o variație foarte mare de cerințe care permit  o latență minimă, de aproape 1 milisecundă sau chiar mai puțin.

În același timp, 5G va permite conectarea eficientă a miliardelor de dispozitive Internet of Things la costuri reduse și cu eficiență energetică ridicată, permițând, de asemenea, apariția unor noi tipuri de servicii de o importanță critică, pentru care este nevoie de noi niveluri de latență, de fiabilitate și de securitate.

 

Articole similare

Cele mai bune ore de postat pe social media: Cum să scoți rezultate maxime

În era digitală, social media joacă un rol crucial în strategia de marketing a oricărei afaceri. Pen...

[BREAKFAST] Există un loc în care nu există internet și telefonul mobil este interzis. Vezi aici und...

Fără doar și poate, telefonul este o extensie a noastră în zilele actuale. Multe persoane se confrun...

Together in EU. Ransomware, malware, viruși, cai troieni, programe spion. Strategia UE pentru cybers...

Directoratul Național pentru Securitate Cibernetică atenționează că infractorii cibernetici au ident...