Advertisement
Advertisement

Virgin Radio Romania este radio-ul oficial al St.Art Festival 2022

CoolNews, NEWS
share

{st.art:, festivalul ce aduce în centrul orașului, în aer liber, muzica și arta new media, se va desfășura pe 10-11 septembrie în zona Calea Victoriei, pe străzile Ilfov și Inginer Guglielmo Marconi. Pe scena festivalului vor urca Mahony, Edykov, Afgo, Dumad, Dobrikan, Paulina, iar Loredana va semna un moment special alături de un DJ cunoscut. Line-up-ul va fi completat cu nume noi în următoarea perioadă.  

{st.art: aduce în aer liber, într-una din zonele iconice ale orașului, artiști contemporani ce vor oferi publicului experiențe de tip multivers ce reinterpretează spațiul urban și accesibilizează arta contemporană locuitorilor, cu ajutorul tehnologiei. Vizitatorii se vor putea bucura de instalații audio-video interactive și multisenzoriale, proiecții generative, video mapping, realitate augmentată. De asemenea, în cadrul festivalului vor exista ateliere de pictură, sculptură și fotografie, disponibile participanților. Străzile Ilfov și Inginer Guglielmo Marconi vor fi închise circulației rutiere pe durata festivalului.

Identitatea vizuală a acestei ediții a festivalului este în sine o formă de new media art, fiind creată de artistul vizual Mihai Băncilă, Vicepreședinte al Filialei de Arte Decorative a Uniunii Artiștilor Plastici din Romani, folosind AI (artificial intelligence). ”Ca artist vizual sunt interesat de un nou mediu ce mă poate ajuta în exprimarea gândurilor și de aici a fost doar un mic pas până la explorarea designului prin inteligență artificială. Este copleșitoare puterea creației colective având în vedere că ceea ce tu gândești se formează vizual din toate emoțiile, gândurile experiențele oamenilor de pe planetă. Alăturarea designului prin inteligență artificială la {st.art: Festival a fost un experiment în sine, în sensul capacității de a imagina și crea infinite forme, semne, conotații. Am parcurs sute de imagini create din imaginație ce au fost transpuse în lucrări de artă.”, a explicat Mihai Băncilă.

” {st.art: nu este încă un festival și atât. Este un univers multisenzorial creat în centrul orașului, în aer liber, plin de muzică, new media art și experiențe urbane, un univers pe care îl co-generăm împreună cu artiștii și participanții fiecărei ediții. Am pornit {st.art: cu gândul la oraș și comunitățile care îl locuiesc, din nevoia de a oferi un spațiu social actual în care să aducem împreună entertainment-ul, arta și tehnologia, într-o formă democratizată și accesibilă. Ce ne dorim este să oferim de fiecare dată vizitatorilor experiențe inedite, care îmbină elemente iconice, bine-cunoscute, cu unele foarte noi, în abordări neașteptate; cum vor fi la această ediție momentul realizat de Loredana alături de unul dintre cei mai cunoscuti DJ români”, spune Nicoleta Petre, co-fondator st.ART Festival.

În zona de street food a festivalului vor exista opțiuni culinare variate. Printre food truck-urile prezente la eveniment vor fi The Italian Job, Gyros Mania, Lazy Duck, Vice Cream, k-boom.

Abonamentele pre-sale pentru ambele zile ale festivalului au fost puse în vânzare și pot fi cumpărate online de pe Eventim.ro până pe 9 septembrie la preţul de 75 de lei, iar biletele pentru o zi de festival la prețul de 50 de lei. Biletele se vor putea achiziționa și în zilele festivalului, atât la intrare cât și online, la prețul de 100 de lei / abonament și 70 de lei / bilet de o zi. Toate abonamentele sunt valabile și pentru accesul la After Party.

Copiii sub 7 ani au accesul gratuit în cadrul evenimentului, în compania unui părinte. Accesul minorilor va fi interzis după ora 19:00.

În cazul persoanelor cu dizabilități încadrate într-o categorie de handicap, aceștia și însoțitorii acestora, beneficiază de acces gratuit pe parcursul celor 2 zile de festival, în limita a 100 de abonamente.
Solicitările pot fi trimite la adresa contact@readytostart.art.  Întregul regulament este disponibil pe – https://www.readytostart.art/termeni-si-conditii.

{st.art: este un festival cashless și pet friendly.

Pentru mai multe detalii și informații urmăriți {st.art: Festival pe:

Website: www.readytostart.art

Instagram: www.instagram.com/start.fest/

Facebook: www.facebook.com/readytostart.art

***

Despre {st.art: Festival

{st.art: este un festival urban în aer liber, ce are loc de două ori pe an, primăvara și toamna în centrul Bucureștiului, în zona Calea Victoriei – Muzeul Național de Istorie. Pe durata festivalului, străzile Ilfov și Inginer Guglielmo Marconi, unde se desfășoară festivalul, devin pietonale, fiind închise traficului rutier. St.ART aduce împreună muzica și arta new media, într-un mix vibrant și autentic.

Festival {st.art: este creat de antreprenoarele bucureștene Cristina Grigore (fondatoarea The Brunch Affair), Nicoleta Petre și Alexandra Bucur (fondatoarele Check Vintage & More).

Articole similare

Festivalul de Film de la Cannes: 78 de ani de cinematografie de calitate

Festivalul de Film de la Cannes este unul dintre cele mai prestigioase și celebre festivaluri de fil...

Francis On My Mind și DOC ne-au adus „Asasin de suflet” LIVE la Breakfast

Ingredientele unei dimineți perfecte? Pentru unii energie debordantă, un mic dejun copios, bună disp...

Două filme românești, incluse în selecția oficială a Festivalului Internațional de Film de la Cannes...

Două filme românești au fost incluse în selecția oficială a Festivalului Internațional de Film de la...