Confidenţialitate

Vicepreședintele american, Kamala Harris, sosește vineri la București

CoolNews, NEWS
share

Administrația Prezidențială a transmis că vicepreședintele SUA, Kamala Harris, va discuta cu președintele Klaus Iohannis suplimentarea prezenței militare americane și a altor state NATO în România, ca măsură suplimentară de asigurare a securității țării noastre și a întregii regiuni. De asemenea, va fi abordată coordonarea, în continuare, a comunității transatlantice privind adoptarea de noi sancțiuni privind Rusia”, scrie Biziday.ro

 

Întâlnirea se încadrează în eforturile aliate și transatlantice de coordonare strânsă în vederea gestionării situației de securitate, în special la Marea Neagră, cu impact asupra securității euroatlantice“.

Vizita vicepreședintelui american a fost anunțată de Casa Albă încă de săptămâna trecută, însă atunci nu a fost stabilită o dată fixă. Doamna Harris va mai ajunge și în Polonia.

De la declanșarea invaziei Rusiei în Ucraina, liderii SUA și UE și-au intensificat vizitele oficiale în țările din estul Europei, pentru a da semnale de solidaritate și de a descuraja Federația Rusă. În urmă cu cinci zile, a vizitat România președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, iar pe 11 februarie Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg.

 

FOTO: Profimedia / Agentie

Articole similare

Rihanna, Beyoncé & Taylor Swift, în Forbes TOP 100 cele mai puternice femei din lume (2021)

Rihanna, Beyoncé și Taylor Swift au acum încă un lucru în comun. Pe lângă faptul că sunt printre cel...

Fanii The Simpsons spun că serialul „a prezis” vestimentația vicepreședintei SUA, Kamala Harris, de ...

Fanii serialului animat The Simpsons vin cu o super observație, din nou!:)) Ei spun că vestimenta...

Hai să vezi care-i playlistul ales de Joe Biden pentru ceremonia de învestire. Major Lazer și Kygo p...

Joe Biden și Kamala Harris și-au ales playlistul pentru ceremonia de învestire a celui de-al 46-lea ...