Confidenţialitate

Val de reacții negative pe pagina de Facebook a Ambasadei Austriei la București în urma votului împotriva aderării României la spațiul Schengen

CoolNews, NEWS
share

Consiliul JAI a votat azi „Nu” pentru intrarea României și Bulgariei în Spațiul Schengen. Olanda a votat împotriva accederii Bulgariei în Schengen, în schimb, miniștrii de Interne ai Uniunii au votat intrarea Croației de la 1 ianuarie în spațiul de liberă circulație. Austria a votat împotriva aderării României și Bulgariei la Spațiul Schengen. Bulgaria a primit un vot negativ și din partea Olandei. Pentru un rezultat pozitiv, ar fi trebuit ca toată lumea să accepte extinderea Schengen.

Cancelarul Austriei anunțase deja că va acorda un vot negativ și se pare că s-a ținut de cuvânt. În semn de protest, românii au ales să își transmită mesaje pe pagina de Facebook a Ambasadei Austriei la București.

Cele mai recente postări ale paginii au sute de reacții de tip „angry”.

Îmi doresc ca toți românii să fie uniți și să nu mai cumpere niciun produs al niciunei firme din Austria! Secole la rând am îndurat umilințele voastre, e timpul să zicem stop joc!”, a transmis unul dintre utilizatori.

La o postare din 29 noiembrie 2022 despre lupta împotriva violenței asupra femeilor, un utilizator a scris în limba engleză: „opriți discriminarea împotriva poporului român. Aceasta ar trebui să fie campania voastră.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Ministrul de Interne al Austriei anunță că țara sa se va opune aderării României la spațiul Schengen...

Ministrul de Interne al Austriei a anunțat în urmă cu puțin timp, înainte de începerea Consiliului J...

Cancelarul Austriei nu a spus în mod direct dacă țara sa va vota împotriva aderării României la Sche...

Austria nu s-a răzgândit în privința votului pentru aderarea României la Spațiul de liberă trecere –...

Vot pozitiv pentru aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen

Vot pozitiv în Parlamentul UE pentru aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen. Decizia fin...